Din ce in ce mai multe studii stiintifice au descris in profunzime beneficiile multiple ale uleiului de canepa, fie pentru uz medicinal, pentru utilizare in produse cosmetice sau pentru a fi benefic pentru sanatate in general. In acest articol vorbim despre proprietatile sale, precum si despre diferitele sale utilizari.

O scurta introducere a plantei de canabis

Planta de canabis a fost folosita de mii de ani in scopuri terapeutice, in afara de scopurile sale recreative . Datorita progreselor stiintifice din toti acesti ani pana in prezent, s-a descoperit ca grasimea obtinuta din semintele plantei contine o multitudine de componente sanatoase, inclusiv acizi grasi omega-3 si omega-6 , doua biomolecule care combinate corespunzator, acestea sunt mai benefice decat furnizarea exclusiva de omega 3 prin peste gras. 

Marijuana medicala este in plina expansiune in ultimii ani. Desi efectele sale terapeutice au fost folosite de generatii, adevarul este ca, intr-un fel, consumul sau a fost vazut ca ceva interzis de ani de zile. Cu toate acestea, si din fericire pentru toti cei care o folosesc pentru a-si imbunatati situatia de sanatate, exista din ce in ce mai multe studii care demonstreaza beneficiile acestei plante si, in consecinta, numarul de persoane care o incearca si tarile care, intr-un fel, „ii aproba” consumul in astfel de scopuri.

Cel mai comun mod de a consuma marijuana a fost intotdeauna prin arderea ei. Oamenii carora le place sa fumeze gasesc placere in acest act. Cu toate acestea, pentru cei care nu fumeaza regulat, acest fapt nu este deloc placut. De aceea, au fost experimentate diferite moduri de a consuma marijuana si de a le ingera, fie prin introducerea acesteia in dieta, fie prin consumul de ulei CBD din planta insasi. In acest ultim moment vrem sa ne oprim in articolul de astazi.

CBD este componenta a plantei de marijuana , care ii permite sa fie utilizat in scopuri medicinale si , prin urmare , consuma acelasi ulei este un simplu, placut si confortabil pentru a beneficia de efectele sale pozitive , astfel.

Caracteristicile uleiului CBD

Dupa cum am mentionat deja, principalul beneficiu al uleiului CBD este ca nu trebuie fumat si nici nu trebuie introdus in alimente (desi se poate face daca se doreste) si ca poate fi consumat discret , in orice moment. . Din acest motiv, este foarte potrivit si pentru acei parinti care furnizeaza acest produs copiilor lor.

Dar nu numai asta. Efectele euforice sau „ridicate” care sunt de asteptat atunci cand consumul de canabis este in scopuri de agrement sau bunastare sunt, de asemenea, eliminate sau aproape complet disparute.

In ceea ce priveste beneficiile terapeutice ale acestui produs, trebuie mentionat faptul ca exista numeroase studii care au aratat ca consumul de ulei de canepa are proprietati anticonvulsivante , precum si ca este foarte eficient in reducerea spasticitatii musculare.

Beneficiile multiple ale acestui ulei de canepa

Astfel, uleiul din seminte de canepa ofera o cantitate proportionala atat a acizilor grasi polinesaturati , in special a acidului linoleic , cat si a acidului gamma-linoleic , motiv pentru care este benefic la nivel cardiovascular si cerebral , pe langa reglarea metabolismului colesterolului. Din acest motiv, consumul sau este recomandat persoanelor care sufera de boli de inima si artrita, deoarece reduce incidenta cheagurilor de sange si  reduce inflamatia articulatiilor.. Acesta din urma il face cu adevarat interesant din punct de vedere nutritional, deoarece in zilele noastre dieta este din ce in ce mai bogata in acizi grasi saturati si se incearca reducerea aportului lor, datorita relatiei sale cu cresterea colesterolului total si Colesterol LDL si, prin urmare, cu riscul bolilor coronariene.

Daca continuam sa enumeram beneficiile sale, uleiul de seminte de canepa contine, de asemenea, substante nutritive vitale, cum ar fi calciu, fosfor, magneziu si potasiu , precum si o serie de componente minore potential bioactive, cum ar fi compusi fenolici, steroli si alcooli grasi , care il fac unul dintre cele mai bune uleiuri vegetale.

Prin urmare, expertii afirma ca uleiul plantei de canabis are caracteristici organoleptice bune, care se remarca mai ales daca il consumam fara a-l incalzi . Potrivit pentru gatit, poate fi utilizat la prepararea sosurilor de salata, paste, tartine pentru paine, marinate si sosuri. Nu trebuie utilizat pentru alimente prajite, deoarece in acest proces se depasesc temperaturile de 165 °, caz in care acizii grasi sunt distrusi.

Semintele de canepa au o aroma caracteristica de nuca si sunt, de fapt, incorporate in prezent in multe preparate alimentare precum paine, prajituri, prajituri, lapte vegetal etc.

In plus, uleiul de canepa are un continut ridicat de vitamina E (antioxidant) si alte vitamine si minerale care sunt benefice pentru ingrijirea pielii: este energizant, hidratant, regenerant si revitalizant . Uleiul din seminte de canepa este, de asemenea, bogat in vitamina D, care este necesara pentru absorbtia calciului, pentru a ajuta la obtinerea pielii moi, netede si hidratate.

Aplicat extern, de obicei ajuta in caz de mancarime, alergii, eczeme, dermatite si diverse probleme ale pielii . In ceea ce priveste utilizarea sa cosmetica, bogatia sa in saruri minerale, vitamine si acizi grasi il fac un ingredient ideal pentru sapunuri, geluri de baie, creme, balsamuri pentru buze si sampoane.

De asemenea, este utilizat ca ulei de corp in masaje , deoarece, in afara de faptul ca este benefic pentru piele, se absoarbe rapid, nu este gras si nu acopera porii. De asemenea, se aplica de obicei cateva picaturi dupa dus sub forma de ulei hidratant. Ulei de masaj Cannabios X-Oil este formulat pentru a obtine textura gras adecvat pentru a lucra muschii, cu o compozitie de ingrediente concepute pentru a proteja si hidrata pielea. Este eficient in ameliorarea durerilor si durerilor musculare datorita procentului de extract de Cannabis Sativa, fara THC, dar cu niveluri ridicate de CBD, recunoscut astazi pentru efectele sale antiinflamatoare.