Articolele pentru exercitii pot deveni un focar pentru bacterii si ciuperci atunci cand nu sunt curatate corespunzator. Descoperiti cateva sfaturi.

Salile de sport sunt spatii aglomerate in care multi oameni manipuleaza aceleasi obiecte. Prin urmare, igiena sa constanta este esentiala. In mod similar, atunci cand va antrenati acasa, este esential sa curatati elementele de exercitiu pentru a le mentine in stare optima.

Trebuie avut in vedere faptul ca aceste suprafete sunt in contact frecvent cu transpiratia si, prin urmare, sunt o sursa de bacterii si virusi. Astfel, practicile de curatare ar trebui sa includa atat bare, cat si gantere, precum si podele, brancarde sau covorase.

Importanta curateniei in zonele de exercitii

Acumularea de transpiratie, umiditate si murdarie in spatiile de exercitii favorizeaza dezvoltarea bacteriilor si a ciupercilor , provocand infectii precum piciorul atletului sau racelile. Mentinerea unui mediu aerisit este o masura recomandata atunci cand faceti exercitii.

Este important sa se igienizeze cu apa si sapun si apoi sa se aplice dezinfectanti care actioneaza impotriva acestor bacterii, dar fara a deteriora materialele. Exista un catalog larg de produse aprobate de organisme oficiale care pot indeplini aceasta functie. Curatarea obiectelor de exercitii este o activitate simpla care ar trebui inclusa in rutina ta de fitness.

Cat de des trebuie curatate zona de exercitii si obiectele?

In principiu, frecventa depinde de numarul de persoane care utilizeaza obiectele si de cat de des o fac. Desigur, salile comerciale trebuie sa aiba un personal instruit care sa stabileasca planuri de igiena permanente la fiecare ora. Masurile au fost consolidate dupa pandemia COVID-19.

5 sfaturi pentru curatarea articolelor de exercitii

Inainte de a incepe manipularea dezinfectantilor, ar trebui sa aveti cateva obiecte de protectie. Cel putin, manusi si o masca pentru a proteja impotriva murdariei si a evita contactul direct cu pielea . In cazuri mai grave, echipamentul preventiv poate include o halat, casca si ochelari. Aceasta este o sarcina usor de realizat cu o serie de pasi si sfaturi.

  1. Protejati ecranele si contactele

Masinile mari, precum benzile de alergat sau bicicletele, au deschideri pentru contact electric, precum si ecrane din plastic care pot fi deteriorate de carpele umede. Acoperirea acestor spatii inainte de pornire evita problemele de operare si favorizeaza intretinerea acestor dispozitive scumpe.

  1. Primul pas

Primul pas in curatarea echipamentelor de exercitii este sa stergeti obiectul cu o carpa uscata pentru a indeparta praful de la suprafata . Apoi spalati-le cu apa si sapun, impreuna cu propriile maini.

  1. Dezinfectanti

Pulverizarea articolului cu dezinfectant sau stergerea acestuia cu un prosop umezit cu produsul, intotdeauna in aceeasi directie, deoarece mersul si revenirea implica mutarea murdariei si o pot contamina din nou. Este important sa lasati suprafata umeda cateva minute, astfel incat lichidul sa actioneze si sa se infiltreze. Este suficient intre unul si trei minute.

In ceea ce priveste alegerea dezinfectantilor , cei mai multi actioneaza eficient asupra virusilor, ciupercilor si bacteriilor, deoarece acestea sunt fabricate din alcool izopropilic sau propanol, o varianta destinata igienizarii. Cu toate acestea, pentru acest tip de curatare se recomanda produse obisnuite de nivel intermediar.

  1. Carcase

Pe de alta parte, atunci cand alegeti lichidul, este, de asemenea, necesar sa se ia in considerare faptul ca este prietenos cu materialele masinilor pentru a evita uzura acestora. De exemplu, carcasele din plastic ale ecranelor. Produsele ecologice sau biodegradabile care au mirosuri mai putin puternice si colaboreaza cu mediul inconjurator devin din ce in ce mai frecvente .

  1. Revizuire si detalii

Odata ce dezinfectantul s-a uscat, curatati din nou obiectele de exercitiu cu apa si sapun. Este important sa eliminati urmele substantei chimice pentru a evita efectele nedorite asupra pielii .

Cand vine vorba de igienizarea profunda, includeti detalii precum covorase, ghidon, scaune, role si benzi de rezistenta. In cele din urma, materialele utilizate la curatare, cum ar fi prosoapele umede sau carpele murdare, trebuie aruncate.