În anii ’90, românii erau mari amatori de seriale, deoarece li s-a deschis practic o lume nouă. Astfel, posturile de televiziune făceau audiențe impresionante cu diverse seriale, iar cele mai populare sunt în acest articol.

1. Seinfeld – Este considerat unul dintre cele mai bune seriale din istorie și e redifuzat adesea de posturi de televiziune din întreaga lume. Serialul a apărut la finalul anului 1989 și ultimul episod a fost redat pe 14 mai 1998. În total, Seinfeld a avut 180 de episoade în 9 sezoane. Povestea din acest serial de comedie se axează pe viața lui Jerry Seinfeld și a prietenilor săi, George Costanza, Elaine Benes și Cosmo Kramer. Chiar dacă este unul dintre cele mai bune seriale din istorie, Seinfeld a fost filmat aproape în totalitate într-un apartament din Manhattan. Românii au urmărit cu un interes ridicat acest serial, care în anii ’90 era difuzat de ProTV. De altfel, trustul Pro a reluat serialul pe Pro X. Seinfeld a fost premiat de nenumărate ori la Globurile de Aur și la galele Emmy, iar revista TV Guide l-a desemnat ca fiind cel mai bun sitcom din toate timpurile.

2. Beverly Hills 90210 – TVR a fost postul care a difuzat acest serial în România și s-a bucurat de audiențe foarte bune pentru anii ’90. Întâmplările din viețile lui Brandon, Brenda, Kelly, Dylan și Donna au fost savurate de români în cele zece sezoane ale serialului, între 1990 și 1999. Nu doar în Romania a avut un succes major, ci și în restul lumii. Din acest motiv, serialul a dus la lansarea unei noi producții, 90210, cu personaje noi. Chiar și așa, Donna și Kelly au apărut și în acest serial. În plus, popularitatea serialului a dus și la lansarea unui joc dezvoltat de Isoft Bet, în 2013. Slotul disponibil la NetBet cazinouri online are printre simboluri chipurile personajelor principale din serial, Donna, David, Kelly, Brandon și Steve, dar și secvențe video din Beverly Hills 90210.

3. Friends – Acest serial se luptă cu Seinfeld pentru titlul de cel mai bun sitcom din istorie. Friends a făcut audiențe foarte bune în România, fiind difuzat de Pro TV. Serialul a rulat între 1994 și 2004, iar personaje precum Joey, Rachel, Monica, Pheobe și Chandler au ajuns adevărate fenomene. De altfel, spre finalul serialului, actorii principali au ajuns să încaseze câte 1 milion de dolari pentru fiecare episod. Iar premiile au fost numeroase pentru Friends, care a avut, de asemenea, redifuzări în România.

4. Familia Bundy – Serialul a fost difuzat în SUA între aprilie 1987 și iunie 1997, dar în România a ajuns ceva mai târziu, fiind difuzat de Pro TV. Povestea familiei Bundy, redată cu mult umor, le-a adus mereu zâmbetul pe buze românilor, fiind o sursă bună de divertisment. De asemenea, melodia Love and Marriage, interpretată de Frank Sinatra, s-a aflat pe coloana sonoră și a reprezentat un plus. În prezent, Familia Bundy este redifuzată în România pe postul Pro X.

5. Dosarele X (The X-Files) – Acest serial a prezentat aventurile detectivilor Fox Mulder și Dana Scully. A fost difuzat între 1993 și 2001, iar românii l-au putut urmări tot pe Pro TV. În primă fază, serialul a avut 9 sezoane, dar în 2016 a apărut al 10-lea, iar în 2018 al 11-lea. Audiențele ultimului sezon au fost însă sub așteptări, astfel că echipa de producție a decis să îl anuleze. Totuși, Dosarele X rămâne un titlu de referință și a dus inclusiv la apariția unui spin-off de cinema, desene animate și reviste de benzi desenate. În total, Dosarele X a primit 16 premii Emmy și 5 Globuri de Aur.