1. Step Up (2006)

Regizor: Anne Fletcher

Titlu romanesc: Dansul dragostei

Actori: Channing Tatum, Jenna Dewan

Tyler Gage (Channing Tatum) este un tanar prins intr-o lume a drogurilor, violentei si crimei. Parasind un chef, Tyler si doi prieteni de-ai sai ajung in fata Scolii de Arte di Maryland. Pusi pe fapte mari, patrund in cladire prin efractie si distrug tot ce prind inauntru. Sunt prinsi de politie iar Tyler este condamnat la munca in folosul comunitatii la locul crimei…

Nora in schimb, este o balerina/dansatoare privilegiata a Scolii de Arte, singura bariera in calea unei cariere de succes in domeniu fiind gasirea unui partener de calitate. Desi privit ca un outsider, Tyler isi va dovedi in scurt timp talentele in ale dansului, atragand atentia si interesul celor din jur dar mai ales a Norei.

2. Road Trip (2000)

Regizor: Todd Phillips

Titlu romanesc: O escapada super

Actori: Breckin Meyer, Paulo Costanzo, Seann William Scott, Amy Smart, Tom Green

Plot: Patru prieteni pornesc intr-o excursie rutiera de 1800 de mile pentru a recupera o caseta video compromitatoare trimisa din greseala la prietena unuia dintre ei.

Josh si Tiffany sunt impreuna inca din copilarie. Din nefericire, ei sunt despartiti de o distanta considerabila, fiecare alegand sa urmeze cursurile unui colegiu diferit. Pe de alta parte o avem pe Beth, o blonda senzuala care urmeaza cursurile aceluiasi colegiu cu Josh. Intr-o noapte, acestia se combina si isi inregistreaza intreaga aventura pe banda video. A doua zi, Josh expediaza din gereseala caseta video cu pricina iubitei sale de-o viata, confundand-o cu una mai veche, pe care inregistrase un mesaj pentru fata. C musca pe caciula, Josh nu mai are alta alternativa decat sa porneasca in urmarirea casetei, impreuna cu cativa buni prieteni.

Un film cu adolescenti care va va amuza aproape constant si pe care cu siguranta il veti aprecia.

3. The Prestige (2006) – Prestigiul

Regizor: Christopher Nolan

Actori: Hugh Jackman, Christian Bale, Michael Caine, Piper Perabo, Scarlett Johansson

Suntem in Londra, la sfarsit de secol XIX. Robert Angier, sotia sa Julia McCullough si Alfred Borden sunt prieteni buni, toti angajati ca si asistenti ai unui magician de succes. Cand Julia moare tragic dar accidental in timpul unei performante, Robert il invinovateste pe Alfred, cei doi devenind peste noapte cei mai mari inamici. Ambii devin in timp magicieni de succes intr-o continua rivalitate, punandu-si succesiv bete in roate unul altuia, la fiecare reprezentatie.Intr-o zi Alfred reuseste un truc de succes, nascand astfel o noua obsesie in Robert: cea de a-i afla secretul.

4. Shutter Island (2010)

Regizor: Martin Scorsese

Actori: Leonardo DiCaprio, Mark Ruffalo, Ben Kingsley, Max von Sydow, Michelle Williams 

Desi Martin Scorsese nu s-a prea avantat in productia de filme horror cu exceptia Cape Fear, el isi incearca din nou norocul si in acest an, cu Shutter Island.Actiunea filmului are loc in anul 1954 cand un agent federal, Teddy Daniels, este trimis pentru a investiga disparitia unui pacient al unui ospiciu care gazduieste condamnatii suferinzi de boli mintale pe insula Shutter. Citeste mai departe →

5. A Bronx Tale (1993) (Poveste din Bronx)

Regizor: Robert De NiroActori: Robert De Niro (Lorenzo Anello), Chazz Palminteri (Sonny LoSpecchio), Lillo Brancato (Calogero ‘C’ Anello), Joe Pesci (Carmine);

Poveste din Bronx intra pe ultimul loc al acestui top nu pentru ca nu ar fi unul dintre cele mai bune filme prezentate aici ci, pentru ca nu este o clasica poveste cu mafioti, personajul principal al acestui film fiind un pusti a carui viata este profund influentata de lumea dominata de mafie in care traieste. Calogero Anello este un tanar etnic italian care traieste alaturi de familia sa in Bronx, New York, un cartier dominat de mafie, rasism si agresivitate. Calogero este martor la o crima produsa in plina strada, autorul fiind nimeni altul decat Sonny, marele boss local, pe care insa tanarul refuza sa-l toarne politiei. Ca urmare, Sonny se ataseaza de pusti si incepe sa-l educe in legea strazii. In opozitie cu acesta insa, tatal lui Calogero, un om simplu interpretat excelent de De Niro, a carui singura grija este sa-si educe copilul in spiritul dreptatii si al cinstei, neagreand asocierea acestuia cu lumea interlopa.