Simti vreodata ca toti ceilalti din viata ta sunt deja intr-o relatie stabila, cu exceptia ta, gandindu-te de ce inca nu ai gasit singura persoana cu care vei petrece restul vietii? In ciuda faptului ca ai succes, esti atractiv, fermecator si stai bine in plan financiar, totusi nu poti gasi persoana potrivita

In timp ce carierele si locurile de munca ne ofera ceva de facut si sprijinul financiar de care avem nevoie. Viata are mult mai mult de oferit decat munca, precum dragostea si sprijinul celorlalti. Fara aceasta, viata poate fi anosta. Intreaba pe oricine inca asteapta sa cunoasca persoana perfecta. Fie ca sunt inca tineri si cauta iubire sau cineva in varsta de 50 de ani dupa divort, este intotdeauna ok sa te simti frustrat ca nu gaseste pe cineva pe care sa iubesti.

Ce va poate impiedica sa gasiti persoana potrivita? 123MATRIMONIALE.RO dezvaluie 3 motive pentru care gasirea unui partener este dificila.

Standardele tale sunt prea ridicate

Este intotdeauna sanatos sa iti doresti pe cineva pe care il meriti si sa nu te hotarasti la cineva deoarece nu crezi ca este suficient de bun. Dar uneori oamenii isi stabilesc standarde mult prea ridicate. Daca ati cautat pe cineva de mult timp, dar pur si simplu nu puteti gasi pe cineva care sa se apropie de standardele dvs., poate este timpul sa luati in considerare scaderea lor. Poate ca partenerul ideal pur si simplu nu exista. Nu toata lumea va avea acelasi interes sau hobby-uri ca tine.

Emisiunile TV si filmele au stabilit un standard atat de nerealist despre dragoste si romantism. A vedea o relatie „perfecta” pe retelele de socializare va poate stabili, de asemenea, standardele mai ridicate decat ar trebui sa fie. Postarile pe care oamenii le distribuie pe retelele de socializare sunt doar parti din viata lor. Relatiile reale au toate urcusuri si coborasuri si este nevoie de o dedicare extraordinara pentru a fi serios angajat intr-o relatie. Multi barbati, fete si femei din Bucuresti si alte orase din tara au standarde mult prea ridicate si acesta poate fi un impediment in gasirea persoanei potrivite.

Iubire de sine si identitate

Poate ca esti persoana amabila, cea mai grijulie, dar totusi gasesti persoane gresite care iti frang continuu inima. Putina iubire de sine ii poate ajuta pe oameni sa-si dea seama de ce fel de ingrijire au nevoie in relatiile lor. Oamenii care nu practica dragostea de sine se bazeaza pe partenerii lor pentru aceasta, ducand de obicei la o relatie nesanatoasa si co-dependenta.

A nu te cunoaste suficient de bine te poate impiedica sa gasesti pe cine vrei in viata ta. Ti-ar fi mai greu sa stii ce vrei de la un partener. Cautarea iubirii ca o modalitate de a umple golul pe care il simtiti, poate fi daunator. A crede in mod gresit ca a fi intr-o relatie iti poate rezolva toate problemele si te poate face intreg, este daunator. Adevarul este ca ai putea fi intr-o relatie si totusi te simti singur si trist, goliciunea pe care incerci sa o umple se datoreaza probabil deconectarii de la tine. Sa te regasesti din nou poate fi un pas mare pentru a umple acea gaura. 

Nu le dai oamenilor sanse

Cand cineva incepe sa respinga oamenii din cauza experientelor incomode sau a traumei, este timpul sa ne dam seama care este adevaratul motiv. Toti cei pe care ii intalnesti sunt atat de rai sau doar sunt doar scuze? Uneori cream acesti ziduri din cauza fricii de a avea o asteptare extrem de mare. Prima intalnire nu inseamna ca trebuie sa te angajezi, ar trebui sa te deschizi la oportunitati. Pentru a iubi ai nevoie de o minte deschisa si o inima deschisa.

Pana la urma, o relatie este o dorinta, nu o nevoie si ar trebui sa o doriti pentru motivul corect. Nu aveti nevoie de o relatie pentru a fi fericiti, nu trebuie sa va grabiti. Odata ce ati inteles motivele pentru care sunteti inca singur, trebuie sa faceti ceva in acest sens. Doar atunci puteti incepe cu adevarat sa va conectati mai bine cu alte persoane.