Stiati ca exista o legatura intre 4 comportamente foarte specifice si satisfactia cuplului? Tu si partenerul va intelegeti destul de bine, dar uneori va puteti intreba daca sunteti pe aceeasi „lungime de unda”. Exista o modalitate usoara de a monitoriza starea de sanatate a relatiei voastre?

Conform FB69.NET, pentru ca o relatie sa functioneze in cel mai bun mod, este esential sa preveniti disputele sa se transforme in comportamente negative de lunga durata, cum ar  fi solicitarea, incapatanarea, apararea, rautatea sau evitarea conflictului.

Amintiti-va insa: un simplu „acord de pace” nu este suficient pentru ca o relatie sa mearga bine.

Ganditi-va la relatiile dvs. cele mai apropiate: de exemplu, ce va face sa va simtiti bine cu partenerul dvs.? Sunteti conectati? Va interesati reciproc? Puteti prelua si citi semnalele sale si invers?

Gestionarea emotiilor si avantajele pentru relatiile emotionale

Recunoasterea emotiilor este importanta  pentru a trai bine cu tine si pentru a  imbunatati relatiile  cu ceilalti.

Capacitatea de a  regla emotiile  este vitala. A sti cum sa-i identifici si sa le recunosti primele semne inseamna a fi capabil de  autocontrol. Reglarea intensitatii  starilor emotionale , de fapt, ajuta la gestionarea  reactiilor cuiva  in diferite contexte de viata.

Oamenii  care sunt capabili sa gestioneze emotiile  au o  constientizare puternica despre ei insisi  si despre lumea lor interioara. Acest lucru ii face mai  empatici  si predispusi sa se raporteze la alti oameni. Ei pot forma  relatii emotionale mai profunde si mai placute , care actioneaza ca un fel de  scut protector  pentru sanatate.

Managementul emotional: 4 strategii pentru echilibrul emotional

Invata sa-ti asculti corpul

Tehnicile de relaxare si vizualizarea stimuleaza senzatiile corporale ale placerii, sa se concentreze gandurile pe  imagini interioare pozitive care  genereaza nu numai prin aceasta, emotii, ci si  substantele de bunastare. Aceste opioide interne ar avea acelasi efect ca medicamentele, dar sunt complet naturale si produse de corpul nostru atunci cand simtim placere. 

Acestea au un efect vizibil nu numai asupra mintii, provocand un  sentiment de bunastare,  ci si asupra corpului nostru. Cercetarile stiintifice arata efectele acestora asupra  sistemului imunitar.

Aceste tehnici se bazeaza pe date stiintifice care ne spun cat de mult senzatiile de placere pot afecta bunastarea psiho-fizica si comportamentele orientate spre sanatate. Sunt utile deoarece promoveaza  un contact mai mare cu corpul tau, ajuta la recunoasterea emotiilor prin rafinarea sensibilitatii la ascultare.

Chiar si o buna activitate sportiva este un ajutor valabil pentru a asculta corpul, a ajuta mintea sa produca substantele bunastarii, sa creasca capacitatea respiratorie, toate acestea ajuta la eliberarea tensiunilor si la eliminarea somatizarilor acumulate.

Respiratia constienta este o metoda simpla si imediata de a actiona o curatare reala a toxinelor emotionale si de a usura greutatea care se formeaza adesea fizic la inaltimea pieptului. Acesta este motivul pentru care respiratia este, de asemenea, punctul de plecare al multor tehnici de meditatie.

Antreneaza inteligenta emotionala

Cresterea momentelor placute este un mare antidot impotriva durerii . Stimularea emotiilor pozitive, precum  recunostinta  si bucuria, prin activarea lor prin atitudinile noastre  mentale  este cel mai bun mod de a ne antrena pentru a  crea bunastare, reducand dar negand niciodata  beneficiile experientelor dureroase.

Cultiva optimismul

A avea o atitudine  ganditoare optimista  imbunatateste  sanatatea si creste longevitatea. Intr-adevar, ceea ce ne determina sanatatea este modul nostru  de gandire ! Convingerile si convingerile sunt importante si au efecte asupra experientelor pe care le traim si asupra comportamentelor noastre.

Traieste in aici si acum

Cea mai mare durere emotionala  este cauzata de amintirile evenimentelor din trecut sau de asteptarile privind viitorul. A trai in aici si acum inseamna sa nu fii inchis de emotii legate de trecut sau de  anticipari ale viitorului din cauza preocuparilor care, cel mai adesea, se dovedesc nerealiste. Numai prin eliberarea a tot ceea ce ne retine, este posibil sa ne cufundam in prezent si sa eliminam suferinta inutila.