Pride este cel mai nou club gay si gay friendly din Romania. Clubul promite nopti incendiare si pune la bataie petreceri tematice provocatoare. 

La un minut distanta de Piata Sfantu Gheorghe, faci dreapta de pe bulevard si pasii te poarta pe Strada Selimbar. Batalia pentru eliberarea Transilvaniei data cu sute de ani in urma de Mihai Viteazul langa Sibiu transforma in metafora amplasarea clubului gay in cartierul din centrul vechi. Avanpostul in lupta cu dis­criminarea a fost ocupat pana acum un an de Purple, care s-a mutat mai apoi la Timpuri Noi pentru ca ulterior sa dispara.

Acum, in spatele usilor de termopan si 10 pasi mai jos pe scara in spirala descoperi un nou concept si o cu totul alta atmosfera – excentrica. Canapelele albe se ocupa incet-incet in lumina difuza, dar odata venit dupa miezul noptii poti fi sigur ca nu mai gasesti loc, decat prin bunavointa celor care stau deja jos. Ocazie perfecta pentru intarziati sa sparga gheata si sa isi puna sarmul la lucru. Beat-urile se revarsa din boxele date la maxim si imprima in scurt timp acelasi ritm in corpurile care se strang ciorchine pe ringul de dans. Priviri aruncate pe furis, checking tupeist peste multime, abordari timide la bar. Toate intregesc tabloul unei seri in Pride.

In fiecare noapte distractia e in toi si toti ochii sunt atintiti spre vitrina din mijlocul scenei, elementul de senzatiei al clubului.”Am adus vitrina ca sa facem petreceri tematice. Cand am organizat Heaven Party am cumparat saci intregi de fulgi si am instalat ventilatoare. Am avut dansatori deghizati in ingeri iar la deschiderea din septembrie grupul Las Troyas a facut un show de zile mari. Vrem sa oferim o experienta de clubbing nemaintalnita pana acum in Romania si vrem ca Pride sa devina o alternativa comparabila cu cele existente la momentul actual in marile capitale europene”, spun Andrei si Lucian, cei doi Managing Partners Pride.

Au inceput sa organi­zeze si petreceri exclusiv pentru lesbiene, idee data de o buna prietena din strainatate. Decorul minimalist lasa spatiu mai mult pentru dans iar muzica este permanent updata in functie de ultimele tendinte. Doar nu ai venit in club ca sa stai la taclale, shake that bootie ! Discutiile se poarta in liniste doar joi si duminica, zilele in care clubul se transforma in spatiu de chill-out si lounge. Cafelele prind mai mult gust cand zambeste insasi Madonna privindu-te provocator de pe panza unuia dintre cele doua tablouri uriase, pictate special pentru club de un artist maghiar, bun prieten al celor doi.

Aflat la o aruncatura de bat de celalalt bar gay din oras, proprietarii spun ca nu se tem de concurenta, ba mai mult, o incurajeaza. “De abia acum am inceput sa ne dezvoltam, ne aflam inca in comunism dupa 20 de ani de la Revolutie. E nevoie de cat mai multe locuri gay de buna calitate ca sa ridicam standardele.Vrem sa facem asta pentru comunitate, e nevoie de locuri in care sa ne intalnim pentru ca altfel o sa rupem internetul in doua, cum facem acum.” Lucian si Andrei imi spun ca au schimbat putin lucrurile fata de cum erau la deschidere.

Mai nou, intrarea in club pana la miezul noptii si dupa 3 dimineata este libera, iar in intervalul 00 – 03 a.m. biletul costa 20 de lei. In cost este inclusa si o bautura de la bar. Iar cand oboseala va incepe sa isi spuna cuvantul, tarziu spre orele di­minetii, nu va ganditi la plecare. Mai bine revigorati-va cu fructele si cas­travetii asezati in boluri pe bar, spe­cial pentru voi si mergeti sa cuceriti scena din nou !