The Wonder Years este un serial ce imbina comedia cu drama si care a rulat pe micile ecrane la sfarsitul anilor 80 si inceputul anilor 90. Serialul a adunat nu mai putin de sase sezoane si un total de 115 episoade. Serialul a avut ratinguri mari inca de la inceput si a reusit sa se mentina in topuri pana cand s-a incheiat. A avut un total de 54 de nominalizari la diverse premii si a castigat 22 de premii. Seria a fost admirata pentru modul nou de povestire in cadrul televiziunii si pentru prezentarea unei famili obisnuite prin prisma unui sitcom.

Serialul The Wonder Years povesteste despre viata sociala si familiala a unui baiat dintr-o suburbie americana intre anii 1968 si 1973, cuprinzandu-i cresterea de la varsta de 12 ani la 17 ani. Fiecare an prezentat in serie are loc cu 20 de ani inainte de data difuzarii sale pe micile ecrane. Scenariul il are in centru pe Kevin Arnold, fiul lui Jack si Norma. Tatal sau detine o slujba manageriala la o firma, iar mama sa este casnica. Kevin mai are si un frate mai mare Wayne, si se bucura si de o sora mai mare decat el, Karen. Doua personaje de varsta lui il insotesc de-a lungul serialului, prietenul lui cel mai bun Paul si prietena, viitoarea iubita Gwendoline, zisa Winnie.

Kevin Arnold (Fred Savage) este personajul principal al serialului The Wonder Years. Povestea este spusa prin ochii sai de adult si incepe din momentul in care fratele mai mare al lui Winnie moare in Vietnam. Desi cei doi au alti iubiti, intr-un final Kevin si Winnie ajung sa se iubeasca extrem de mult chiar daca au parte de o relatie la distanta, avand in vedere ca Winnie sa muta, ei se descurca. Mai tarziu cei doi se despart si raman prieteni, iar punctul central devine studiul lui Kevin la liceu si relatiile sale amoroase din acel timp. Kevin si Winnie ajung insa sa traiasca o poveste de iubire frumoasa si in liceu dupa ce se reintalnesc.

Winnie Cooper (Danica McKellar) este principala iubire a lui Kevin in The Wonder Years. Ea si Kevin au parte de primul sarut impreuna si ea joaca un rol important in viata lui Kevin. Dupa moartea fratelui ei, parintii se despart si se muta din oras, lucru ce face relatia dintre Winnie si Kevin sa devina dificila. Cei doi raman insa prieteni buni spre sfarsitul serialului.

John Arnold (Dan Lauria) este tatal lui Kevin, un veteran din razboiul coreean care lucreaza la o corporatie ce se ocupa de electronice. Isi uraste locul de servciu si demisioneaza, incepandu-si propria afacere in care vinde si construieste mobilier la comanda. Personajul sau a fost creeat pentru a desemna ideologia veche a celui de-al Doilea Razboi Mondial, cea a omului confuz si suparat ca lumea se schimba.

Norma Arnold (Alley Millis) este mama lui Kevin, o femeie casnica in serialul The Wonder Years. Spre deosebire de firea dificila a sotului ei, Norma este o femeie prietenoasa si calda. L-a intalnit pe John la colegiu si, cand acesta si-a terminat studiile, ea a mers dupa el, neterminandu-si propriile studii. Isi ia diploma in ultimile sezoane si incepe sa lucreze la Micro Electronics. Ea este mai moderata decat sotul ei si devine plictisita de statul acasa in perioada in care incep sa se nasca ideile feminismului din anii 60.

Paul Pfeifer (Josh Saviano) este cel mai bun prieten al lui Kevin. Paul este un elev inteligent si descurcaret care este alergic la anumite substante. Paul este evreu si intr-un episod are loc un bar mitzvah pentru el. Desi Kevin si Paul sunt cei mai buni prieteni la inceputul serialului The Wonder Years, relatia dintre cei doi se raceste pe masura ce trece timpul. Kevin incepe sa stea mai mult cu alti baieti, iar asta nu ii convine lui Paul. In episodul in care Paul isi pierde virginitatea, Kevin este gelos si le spune celorlalti despre isprava prietenului sau, Kevin fiind si cel care l-a tarat pe Paul intr-o calatorie pentru a-si vedea fosta prietena din copilarie.

Serialul a fost nominalizat la multiple premii dintre care a reusit sa castige cateva. In 1988, serialul The Wonder Years a castigat un premiu Emmy pentru cea mai buna serie de comedie, iar Fred Savage a devenit cel mai tanar actor nominalizat la premiul pentru cel mai bun actor al unei serii de comedie. In 1989, serialul a primit si un premiu Peabody. Din cele 54 de nominalizari la diverse premii de-a lungul celor sase ani in care a fost pe micile ecrane, seria a castigat un total de 22 de premii, iar unele episoade sau replici au ramas pentru totdeauna in constiinta publicului de atunci si in topurile celor mai bune filme, episoade si replici ale tuturor timpurilor.