Rapperul Dr. Dre a fost internat in spital dupa ce a suferit un anevrism cerebral . Magnatul muzical, al carui nume real este Andre Young, este tratat la unitatea de terapie intensiva de la Cedars Sinai Medical Center din Los Angeles.

Dr. Dre, artist, producator si mogul media hip hop, Dr. Dre, a declarat intr-o postare pe Instagram marti seara ca „se simte excelent” si se asteapta sa fie externat de la Centrul Medical Cedars-Sinai „in curand”, dupa ce a fost dus de urgenta marti seara la spital.

Se spune ca Dre este lucid si in stare stabila, dar medicii incearca sa determine cauza sangerarii.

Dr. Dre este una dintre cele mai importante si influente figuri din muzica populara din ultimii 50 de ani, modeland sunetul hip-hop si pop de zeci de ani prin munca sa ca parte a NWA si in propria sa cariera solo.

Dre a fost responsabil pentru descoperirea unora dintre cei mai mari artisti din muzica, inclusiv Kendrick Lamar, Eminem si 50 Cent.

De asemenea, Dre a cofondat Beats Electronics impreuna cu magnatul muzical Jimmy Iovine. Cand compania a fost cumparata de Apple in 2013, Dr. Dre a realizat ceea ce Forbes a numit „cel mai mare salariu de un an al oricarui muzician din istorie”.

Anevrismele apar atunci cand un perete al arterei devine slab, determinand peretele vasului de sange sa baloneze si uneori sangerand in zona inconjuratoare. Cauzele nu sunt intotdeauna clare, dar cauzele frecvente includ hipertensiunea arteriala si ateroscleroza, colectarea de grasimi si colesterol pe peretii arterelor.

Pe langa faptul ca este producator de discuri si inginer audio, Dre, in varsta de 55 de ani, este si cofondator al producatorului de casti Beats. Dre a fondat compania in 2006 cu Jimmy Iovine. Apple a achizitionat compania in 2014 pentru 3 miliarde de dolari .