Bitcoin ( BTC-USD ) a atins un nou record de peste 35.000 de dolari miercuri dimineata, la doar cateva zile dupa ce a trecut pentru prima data marca de 34.000 de dolari.

Bitcoin s-a ridicat la un maxim de 35.520,67 dolari in primele ore ale zilei de miercuri, prelungind o cursa de recorduri record care a inceput in octombrie. Pretul a ramas volatil, iar bitcoinul a scazut cu 2,6% pana la 34.241,25 dolari pana la jumatatea diminetii la Londra.

Simon Peters, analist la platforma de investitii eToro, a declarat ca exista o cerere uriasa de bitcoin, in special din partea institutiilor.

„Bancile centrale continua sa foloseasca stimulentul economic pentru a-si mentine economiile pe linia de plutire in urma pandemiei coronavirusului”, a spus Peters.

„Multi investitori din comunitatea cryptoasset vad bitcoinul ca o acoperire impotriva inflatiei. Odata ce SUA isi pregateste urmatoarea runda de verificari de stimulare, tendinta investitorilor care cumpara bitcoin ca modalitate de acoperire impotriva inflatiei se accelereaza. ”

Analistii de la diverse banci de investitii au pivotat recent catre o viziune mai pozitiva asupra bitcoinului, a spus Peters.

Furnizorii de plati precum PayPal ( PYPL ) si Square ( SQ ) au inceput, de asemenea, recent sa le permita utilizatorilor sa cumpere, sa vanda si sa plateasca cu bitcoin, sporind popularitatea sa.

Bitcoin a adunat peste 200% de la inceputul lunii octombrie. Expertii considera ca ar putea fi necesara o corectare.

„O gramada de bitcoin de la investitori mai mari, atunci am putea vedea ca pretul va reveni la intervalul de 20.000-23.000 de dolari”, a spus Peters.

Nigel Green, director executiv al organizatiei independente de consultanta financiara deVere Group, a spus la inceputul acestei saptamani: „Va exista o retragere constanta a preturilor Bitcoin record record, deoarece multi comercianti, ca mine, incep sa ia profit.

„O scadere a preturilor va reprezenta apoi o oportunitate importanta de cumparare pentru investitori, intrucat monedele digitale – in unele sau altele – sunt acum aproape universal considerate ca fiind viitorul banilor.”

Un sondaj global efectuat de deVere Group a constatat ca aproape trei sferturi dintre persoanele cu valoare neta ridicata intentionau sa investeasca in criptomonede inainte de sfarsitul anului 2022.

Cresterea rapida a Bitcoin poate fi atribuita unei varietati de factori. Unii se asteapta ca bitcoinul sa devina o metoda de plata obisnuita intr-un timp. Altii vad bitcoinul ca o acoperire impotriva inflatiei, in timp ce guvernele si bancile centrale activeaza robinetele de stimulare ca raspuns la epidemia COVID-19. Potrivit analistilor, unii oameni il considera un refugiu sigur in timpul unor epidemii de aur COVID-19.