Sunt atat de multesentimente si emotii care se starnesc atunci cand primesti vestea mortii cuiva.Nu este neobisnuit sa ai tot felul de sentimente confuze si dureroase laaflarea unei astfel de vesti. Insa, trebuie sa stii cum le poti depasi. Uneledintre sentimentele pe care le au oamenii atunci cand moare cineva drag, suntasociate cu reactii de durere. Acestea sunt denumite in mod obisnuit ca etapelede durere. Cu toate acestea, este posibil sa apara alte sentimente pe care lepoate lua prin surprindere.

O astfel de vestepoate fi un adevarat soc

Este dureros candprimesti o astfel de veste, mai ales daca este vorba de cineva apropiat. Tepoti simti confuz si trist, iar durerea iti poate afecta stilul de viata dacanu stii cum sa o gestionezi. De aceea, este foarte important sa ai mare grijaintr-o astfel de situatie si sa faci tot ce este posibil pentru a acceptasituatia, astfel incat sa o poti depasi. Pentru a primi ajutorul de care ainevoie cu inmormantarea, iti recomandam sa apelezi la https://www.funerarii-bucuresti.ro/. Cu siguranta servciile funerare profesionale te vor ajuta foarte multintr-un astfel de moment.

Tristete profunda

Sentimentele de tristete si durere fac parte din acest proces de vindecare. Este perfect normalsa simti o tristete profunda, insa nu trebuie sa ramai prea mult cu aceastastare. Trebuie sa inveti sa te vindeci si sa incepi sa te bucuri din nou deviata si de tot ce are aceasta de oferit. In acest timp, veti avea nevoie desprijin suplimentar emotional pentru a va ajuta sa procesati sentimentele. Potisa apelezi la prietenii si familia ta pentru a primi ajutorul de care avetinevoie pentru depasirea acestei etape neplacute. Cand tristetea este prelungitasi lasata netratata, este usor pentru ea sa se transforme intr-o tristetecronica care duce la depresie.

Poti resimti chiarsi furie

Furia de multe orise manifesta ca o parte din durere si doliul tau. Exista mai multe motivepentru care poti simti furie. Poti simti furie pe o alta persoana sau chiar petine insuti ca nu ai facut mai mult pentru persoana respectiva. Exploreazacauza furiei dvs. sa va dati seama de ce va simtiti in acest fel.

Depresie

Procesul de durerenu urmeaza intotdeauna aceeasi traiectorie pentru toata lumea. Unii oameni nuvor experimenta vreodata unele sau oricare dintre aceste reactii la durere.Pentru multi, depresia se instaleaza atunci cand pierd pe cineva drag. Ei bine,intr-o situatie de acest gen, este nevoie de ajutor specializat. Sedintele deterapie sunt cele mai recomandate. Te vor ajuta sa te vindeci emotional simental mult mai repede.

Nu este o rusinesa apelezi la un terapeut atunci cand te confrunti cu o astfel de pierdere. Defapt, este chiar indicat sa faci acest lucru pentru a te elibera de durere. Cudepresia chiar nu este de glumit. Aceasta iti poate afecta intreaga viata dacaeste lasata netratata. Discutati cu cei dragi daca va confruntati cu o asemeneasituatie.