Desi dezavantajele yoga nu sunt la fel de numeroase precum beneficiile, practicarea acesteia poate avea cateva dezavantaje care trebuie luate in considerare, in cazul in care nu este ceva potrivit pentru fiecare persoana.

S-ar putea sa credeti ca o activitate fizica precum yoga este putin probabil sa aiba ceva negativ. Cu toate acestea, practicarea acesteia poate avea unele dezavantaje pe care trebuie sa le cunoastem.

In acest fel, pot fi luate in considerare si astfel evitati efectuarea lor pentru a va bucura de proces si de beneficiile pe care le aduce.

Este important sa acordati atentie, mai ales celor incepatori. Cu siguranta vor fi foarte utile.

Practicarea yoga are dezavantaje?

Pentru inceput, trebuie subliniat ceva foarte important. Urmatoarele dezavantaje ale yoga au un punct de vedere tehnic, deoarece, ca atare, practicarea acesteia are mai multe beneficii in general.

Un studiu realizat in 2015 a afirmat ca yoga actioneaza asupra fiecarui individ pentru a atinge cresterea, progresul fizic, mental, emotional si spiritual. In continuare se vor cunoaste eventualele inconveniente pe care le poate avea.

Risc ridicat de ranire

Unul dintre dezavantajele yoga este ca are un risc mare de ranire. Posturile care se executa, uneori, nu sunt deloc simple.

Acesta este motivul pentru care este imperativ sa incepeti cu pozitiile adecvate pentru incepatori. Retineti urmatoarele sfaturi pentru a evita ranirea muschilor atunci cand practicati yoga:

  • Nu fortati corpul: Fiind un incepator, este posibil ca unele posturi sa nu fie facute corect. Yoga va permite sa vedeti cum progresati treptat.
  • Efectuati posturi cu ajutor: Este important ca profesorul sa ajute la efectuarea unei posturi complicate si in care exista un risc mare de deteriorare.
  • Material de calitate: Daca nu ai un covoras de calitate si aluneca, riscul de a suferi un accident creste. Prin urmare, este mai bine sa investiti in materiale de calitate, care ofera siguranta.
  • Concentreaza-te pe tine insuti: prin vizualizarea cat de bine efectueaza posturile ceilalti membri ai clasei, acest lucru poate duce la pierderea concentrarii, pierderea echilibrului si oamenii ajungand sa fie raniti.

Practicarea yoga are dezavantaje daca oamenii se aventureaza sa alerge si nu respecta ritmurile corpului. Daca, de exemplu, incerci sa faci postura de maini fara nici un ajutor sau sprijin, este foarte probabil ca acest lucru sa duca la o cadere. Acest lucru poate duce nu numai la o ranire, ci si la o fractura.

Un profesor nepotrivit

Tinand cont de toate cele de mai sus, este, de asemenea, necesar sa alegeti un profesor potrivit. Daca ghidul nu tine cont de nivelul studentilor sau doar vrea ca acestia sa faca ceea ce face el fara sa-si faca griji, acest lucru ar putea duce la rani.

In plus, un bun profesor de yoga ar trebui sa fie intotdeauna atent la modul in care elevii efectueaza posturile. Daca nu o pot face, trebuie sa le spui sa inceapa ca incepatori si apoi sa treaca mai departe.

In cazul in care nu gasiti profesorul potrivit, se recomanda schimbarea orei de yoga. Sanatatea si bunastarea sunt mai importante, asa ca nu merita sa le pui in pericol in mod inutil.

Tipul de yoga

In prezent, practicarea yoga are dezavantaje daca nu alegi tipul care se potriveste cel mai bine cu conditia fizica si limitarile fiecarui individ.

De exemplu, daca suferiti de vreun tip de afectiune a spatelui care impiedica miscarile fluide, practicarea yoga foarte activa nu va fi deloc benefica.

Exista unele tipuri de yoga care se bazeaza pe meditatie, altele pe cautarea posturii perfecte sau executarea diverselor pozitii fluid si rapid pentru a castiga flexibilitate.

Intr-un studiu de cercetare realizat la Universitatea din Leon, s-a putut concluziona ca yoga este un exercitiu bun pentru dezvoltarea fortei intregului corp, atat pentru persoanele sedentare, cat si pentru persoanele active fizic.

Totul va depinde de varsta si de problemele pe care le are fiecare persoana, pentru a realiza o alegere corecta a stilului de yoga.

De exemplu, atunci cand intalnesti un tip de yoga in care se executa posturi la fel de complicate precum cea a mainilor, va trebui sa vezi daca exista riscuri de a suferi un anumit tip de accidentare.

Practicarea yoga are dezavantaje doar in cazurile care au fost mentionate

Dupa cum puteti vedea, este doar o chestiune de a acorda putin mai multa atentie. Astfel, orice problema care ar putea pune in pericol sanatatea va fi evitata.

Cu toate acestea, practicarea yoga are mult mai multe beneficii decat dezavantaje. De fapt, pentru multi oameni a devenit un exercitiu zilnic.

Faci yoga des? Ai suferit vreodata o accidentare? Este de asteptat ca de acum inainte cursurile de yoga sa poata fi desfasurate in siguranta si fara pagube.