Aveți dreptul la servicii de calitate de la avocatul dvs. În acest articol, veți afla la ce vă puteți aștepta de la avocatul dvs. atunci cand aveti nevoie de un astfel de profesionist.

Obțineți sfaturi despre colaborarea cu un avocat

Comunicarea cu avocatul dvs.

Problemele de comunicare creează probleme în toate tipurile de relații – inclusiv între un avocat și client. Dacă nu știți ce se întâmplă în procesul dvs., ați putea presupune că aveți un avocat rău. Dimpotrivă, avocatul tău ar putea face o treabă minunată. Oricum, un avocat care nu comunică progresul cazului dvs. ar trebui evitat. Un avocat poate fi extrem de util mai ales intr-un proces de succesiune. Afla de pe https://ad-avocat.ro/despre-succesiune-si-reglementarea-legala/ de ce este nevoie de un profesionist intr-o situatie de acest gen.

Când solicitati un sfat, avocatul dvs. ar trebui:

• Sa explice in detaliu opțiunile disponibile în materia dvs. juridică

• Sa va spuna care este strategia

• Sa ofere o cronologie pentru evenimente importante

• Sa returneze rapid apelurile telefonice și sa raspunda la întrebările dvs.

Rețineți că acest lucru nu poate să apară cât de repede doriți, dacă avocatul dvs. este ocupat. Insa, un avocat care isi respecta clientii, le va returna apelurile imediat ce se va elibera.

Aflați cum să angajați avocatul potrivit

Este un șoc mare pentru majoritatea oamenilor că nu există nici o garanție că avocatul dvs. va face o treabă bună. Dacă, cu toate acestea, avocatul dvs. face o greșeală în manipularea problemei dvs. juridice, atunci acest lucru se numește malpraxis și il puteți da în judecată. Greșeala poate fi un eșec de a face ceva, cum ar fi să nu inceapa un proces la timp sau să nu depuna documentele necesare atunci cand trebuie.

Avocatul dvs. ar trebui să fie etic

Fiecare stat are legi etice care privesc avocații. În mod obișnuit, aceste reguli se aplica avocaților:

• reprezintă clienții lor cu loialitate nedivizată

• păstreaza încrederea clienților lor

• să reprezinte clienții lor în limitele legii

• sa puna interesele clienților lor pe primul loc

Fiecare stat are o agenție de disciplină a avocatului pentru a pune în aplicare aceste reguli. Agenția poate impune amenzi monetare, solicită avocatului să facă restituire (cum ar fi banii furați, daca este cazul), suspendă licența unui avocat pentru a practica avocatura sau altele. Mai multe informatii utile afli si de pe jurnalul.ro.

Ar trebui să înțelegeți taxele legale

Când angajați un avocat, este important ca acordul dvs. de taxe să fie în scris și sa fie unul pe care sa îl înțelegeți. Este o modalitate simplă de a evita problemele pe termen lung.

Iată o listă de plângeri comune:

• Proiectul meu de lege este prea mare și nu este ceea ce am acceptat.

• Proiectul meu de lege nu este detaliat. Nu am nici o idee despre ceea ce avocatul meu pretinde că a făcut pentru a câștiga cazul.

• Avocatul meu a făcut o slujbă teribilă și nu vreau să plătesc o factură mare. Nu s-a ocupat de ancheta penala asa cum trebuia si nici nu m-a tinut la curent cu pasii pe care i-a urmat in rezolvarea cazului.

• Avocatul meu a mi-a cerut bani multi pentru servicii pe care nici macar nu le-a prestat.