M-am decis sa scriu despre sport si din prisma experientei personale, asa ca am inceput sa scotocesc internetul sa gasesc meciuri interesante. Recunosc, este o premiera pentru mine mersul la meciuri. Fotbalul l-am lasat, pentru moment, acelora care au prea multe coaste bune si m-am dus pe stadionul Giulesti, la un meci de handbal feminin.

Asa ca sambata, 09 ianuarie, pe la ora 10 m-am asezat pe un scaunel care se dorea a fi visiniu, ca doar eram pe teritoriu rapidist, si am asteptat sa inceapa meciul dintre Rapid Bucuresti si Stiinta Bacau.

Si la 10:30 fix a si inceput. Dar eu aveam o problema, pe langa faptul ca nu stiam regulile jocului, nici nu stiam cu ce echipa sa tin. M-am decis sa tin cu echipa cea mai aproape geografic de orasul meu, si cum stau in Otopeni, raspunsul a fost evident. Rog fanii dinamovisti sau stelisti sa nu se supere pe o novice in arta meciurilor si sa citeasca tot articolul, ca o sa merg si la meciurile lor, ca doar nu facem aici favoritisme.

Nu stiam regulile, echipele, clasamentul, nimic. Dar nici nu prea conteaza acolo, deoarece acele fete prin talentul si prin daruirea lor pe teren te fac sa te simti bine intr-o sala cu nu prea multi spectatori. Si e chiar pacat sa vina doar familiile si iubitii handbalistelor la aceste meciuri.

Atmosfera s-a incalzit inca de la primul gol, cel al rapidistelor si pentru ca un sfert de sala a fost ocupata, in primele cinci minute de la inceperea meciului, de galeria giulesteana. Trecem peste petarda din primele secunde care si-a facut simtita prezenta printr-un zgomot puternic si un miros insistent. Pe urma chiar mi-au placut baietii! Au cantat, au aplaudat si le-au incurajat pe fete tot timpul meciului, avand chiar si un mic ajutor: o toba, usor enervanta dupa prima repriza in care am auzit-o non-stop.

Nu prea intelegeam eu prea bine ce spun ei in cantecele lor, dar iti dadeau un sentiment de competitie si simteai cum iti creste cate un pic adrenalina si ajungeai sa te simti foarte bine. Poate si datorita singurei fraze pe care am inteles-o: “Mai bine CFR-ist decat securist”. Fara comentarii!

Daca in prima repriza am notat eu in carnetelul meu de jurnalist constiincios ca numarul 6 de la Bacau a fost eliminat doua minute, lasandu-si echipa in inferioritate numerica, in a doua repriza am uitat de carnetel si mi-am folosit palmele pentru a aplauda golurile pe care le-au inscris rapidistele si pentru a-mi exersa corzile vocale. Ce sa fac, m-a prins microbul. Si mi-a placut, chiar daca nu am invatat regulile, inca!

La finalul meciului, Rapid Bucuresti a castigat cu 32 la 23 si a fost timpul ca fetele sa multumeasca galeriei pentru sustinere.

Asa ca, decat sa va plictisiti acasa, mai bine folositi internetul pentru ceva util si cautati un meci de handbal. E mai frumos, mai sanatos si mult mai palpitant decat un meci de fotbal vazut la TV, chiar si la cel 3D.