Elon Musk, recoronat joi ca fiind cea mai bogata persoana din lume, are planuri marete pentru venitul sau net de aproximativ 200 de miliarde de dolari.

CEO-ul Tesla si SpaceX intentioneaza sa dedice cat mai multi bani colonizarii planetei Marte si isi vinde cele mai multe bunuri materiale in acest proces, a declarat miliardarul intr-un interviu.

“De fapt, practic nu voi avea aproape niciun bun cu o valoare monetara, in afara de actiunile din companii”, a spus Musk. “Daca lucrurile se intensifica la locul de munca, imi place sa dorm in fabrica sau la birou. Si, evident, am nevoie de un loc daca copiii mei sunt acolo. Deci, doar voi inchiria un loc sau ceva de genul acesta.”

Musk a anuntat in Mai anul trecut ca intentioneaza sa vanda „aproape toate” bunurile sale si ca „nu va detine nicio casa”. De atunci, antreprenorul si-a vandut mai multe case din portofoliul sau imobiliar, care odinioara valoreaza mai mult de 100 de milioane de dolari.

In 2020, Musk a vandut mai multe bunuri, inclusiv trei case vecine din cartierul Bel-Air din Los Angeles si o mosie care apartinea anterior actorului Gene Wilder.

Musk ar putea sa se desparta de proprietatile sale imobiliare din California ca parte a mutarii sale in Texas, care nu are impozit pe venit de stat. Dar miliardarul i-a mai spus lui Dopfner ca nu acumuleaza bogatie pentru bunuri materiale, ci pentru a finanta in cele din urma o colonie pe Marte.

“Cred ca este important ca omenirea sa devina o civilizatie spatiala si o specie multiplaneta. Si va fi nevoie de o multime de resurse pentru a construi un oras pe Marte”, a spus Musk. “Vreau sa pot contribui cat mai mult la orasul de pe Marte. Asta inseamna mult capital.”

Pentru Musk, despartirea de bunurile sale materiale semnaleaza, de asemenea, ca s-a angajat sa mearga pe Marte.

„De asemenea, incerc doar sa clarific ca sunt serios in aceasta privinta”, a spus el. “Si nu este vorba de consum personal. Pentru ca oamenii ma vor ataca si imi vor spune, oh, are toate aceste bunuri. Are toate aceste case. OK, acum nu le mai am.”

Fondatorul SpaceX a declarat ca intentioneaza sa trimita 1 milion de oameni pe Marte pana in 2050 si sa construiasca o flota de 1.000 de nave pentru a-i transporta acolo. Musk isi propune sa lanseze trei dintre rachetele de 387 de picioare pe care SpaceX le dezvolta pentru calatorii in spatiul profund in fiecare zi.

Si nu cumva sa credeti ca o calatorie pe Marte este prea scumpa pentru majoritatea oamenilor, Musk a spus ca intentioneaza sa ofere „imprumuturi disponibile pentru cei care nu au bani” si locuri de munca pe Planeta Rosie pentru ca colonistii sa isi achite datoriile. Unii critici spun ca planurile lui Musk seamana cu o forma interplanetara de servitute.