Dacă ești fericitul proprietar al unei case sau deții un apartament de ceva vreme, probabil că ai deja câteva elemente de decor care te fac să te simți acasă. Internetul este o sursă foarte bună de inspirație în această privință. De asemenea, poți să “furi” din ideile prietenilor sau ale cunoscuților pentru a realiza o ambianță cât mai plăcută la tine acasă.

Nu este neapărat nevoie să cheltui sume mari de bani pentru a avea parte de rezultate uimitoare. Mai important de atât este să alegi elemente care îți plac ție și care se potrivesc cu restul decorațiunilor din casa ta. Așadar, iată câteva elemente decorative care nu trebuie să lipsească din locuința ta.

Perne decorative

Sufrageria ta are nevoie de o canapea confortabilă, poarte chiar și de câteva alte spații de relaxare. În acest loc îți petreci o mare parte din timp. Totodată, invitații tăi vor observa toate detaliile pe care le-ai inclus în acest spațiu. Drept urmare, este important să nu uiți de pernele decorative pe care să le așezi cu mare grijă pe canapea.

Ele vor ajuta la înfrumusețarea spațiului. De asemenea, aceste perne sunt și foarte practice. Dacă ai o canapea destul de simplă, atunci ai putea foarte ușor să incluzi câteva perne colorate sau care au modele interesante. Acest lucru garantează un aspect interesant. Dacă nu ai suficient loc pe canapea pentru toate, le poți așeza într-un coș în apropierea acesteia.

Scaun relaxant

Sunt destul de multe motive pentru care ai dori să incluzi un scaun relaxant la tine acasă. În primul rând, poți să te așezi aici și te poți relaxa ori de câte ori simți nevoia. În al doilea rând, poți lua scurte pauze și poți petrece timp aici pentru a lua parte la câteva dintre activitățile tale preferate.

Poți picta, te poți uita la televizor, poți asculta muzică, îți poți scrie gândurile în jurnal sau poți petrece câteva momente pe telefon pentru a-ți pune mintea la încercare cu o activitate care îți provoacă mintea și te face să îți dezvolți o strategie sau poți pur și simplu să vorbești cu prietenii tăi. Mai mult de atât, un scaun relaxant face întreaga cameră să pară mai îmbietoare și mai plăcută pentru toți cei care trec pragul casei tale.

Pături pufoase

Un alt lucru care nu trebuie să lipsească de la tine de acasă sunt păturile. După cum ai observat, ele sunt foarte versatile. În ultima vreme chiar și terasele în aer liber le au la dispoziție pentru clienții lor.

Păturile pufoase îți țin de cald pe durata serilor răcoroase de vară și sunt un element care face orice casă mai primitoare. Prietenii tăi vor aprecia acest detaliu. Ele pot fi așezate într-un anume fel sau pur și simplu împăturite și puse într-un loc din care lumea să se „servească”.

Acest accesoriu clasic poate fi folosit și pe post de cuvertură pentru canapea sau pentru patul din dormitor.

Prosoape de baie moi

Nu este nimic mai plăcut decât sentimentul când mergi la un hotel și ai la dispoziție prosoape curate și moi pe care să le folosești. De ce să nu te folosești de acest truc atunci când vine vorba de locuința ta?

Nu strică niciodată să ai în baie câte un set de prosoape moi pe care să le folosești pentru un răsfăț în adevăratul sens al cuvântului.

Nu este neapărat să alegi prosoape albe, orice culoare sau model se potrivește, atâta vreme cât te asiguri că ele sunt moi și confortabile.

Când despre felul în care le așezi, nu există o regulă strictă. Ele pot fi împachetate, așezate pe suport sau într-un coș de depozitare.

Vaze și boluri

Nu în ultimul rând, un alt element ce nu trebuie să lipsească din locuința ta sunt vazele. Chiar dacă nu obișnuiești să cumperi flori, vazele sunt elemente decorative care produc o schimbare instantanee în locul în care sunt așezate.

Bolurile sunt și ele un element decorativ interesant. În funcție de sezon, aici poți pune diverse elemente. De la conuri de brad, până la portocale uscate sau chiar scoici.

Pe scurt, vazele și bolurile sunt o idee excepțională când vine vorba de ornarea măsuțelor de cafea, a meselor din sufragerie sau a altor spații care vrei să arate frumos.

Pe lângă aceste elemente mai poți adăuga și câteva plante, oglinzi, tablouri, cărți și reviste sau lumânări parfumate.