Delegatia din New Jersey primeste un gust al culturii irlandeze la Bunratty Castle si Folk Park in compania lui Cathaoirleach PJ Ryan.

O delegatie de membri cheie ai Senatului si Adunarii Generale din New Jersey condusa de Presedintele Adunarii, Craig Coughlan, a calatorit la Clare weekendul trecut pentru o vizita menita sa intareasca legaturile dintre regiunile SUA si Irlanda.

Legislatorii sunt membri ai New Jersey American Irish State Legislators Caucus (AISLC), o retea bipartizana de legiuitori si legiuitori americani irlandezi care sunt prieteni ai Irlandei la nivel statal si local de guvernare. Exista acum un Caucus a Legislatorilor Statului Irlandez American in fiecare stat din SUA.

Delegatia din New Jersey a vizitat Cliffs of Moher, unde au fost intampinate la Clare de catre Cathaoirleach of Clare County Council, Cllr PJ Ryan, si seful executiv al Consiliului Pat Dowling. Excursia a inclus si vizite la Aeroportul Shannon si la Castelul Bunratty.

Vorbind la Cliffs of Moher, Cllr Ryan a spus: „Sunt incantat sa urez bun venit membrilor AISLC din New Jersey astazi in County Clare. Vizita ne ofera oportunitatea de a consolida si mai mult legaturile dintre County Clare si New Jersey, dintre Irlanda si SUA.

„Este important sa crestem gradul de constientizare a judetului Clare si a Vestului Mijlociu ca destinatie turistica atractiva si locatie de investitii pentru afaceri. O parte cheie a acestui proces este construirea de relatii cu factorii de decizie cheie si reprezentantii guvernului din SUA.

„Zborurile transatlantice au reluat pe aeroportul Shannon, restabilind conectivitatea cruciala in regiune. Aceste servicii transatlantice sunt vitale pentru relatia SUA-Irlanda, dar mai precis pentru legaturile de turism si afaceri dintre SUA si Vestul Mijlociu.

„Cu legaturile sale cu America de Nord si Europa, Aeroportul Shannon ofera companiilor comerciale internationale conectivitate de calitate. In timp ce cautam sa sprijinim redresarea economica din impactul Covid-19 in Irlanda, suntem incantati sa primim turistii si oamenii de afaceri americani inapoi pe Aeroportul Shannon si inapoi in County Clare.”

Pat Dowling, directorul executiv al Consiliului Judetean Clare, a declarat: „Vizita AISLC din New Jersey este un vot de incredere in regiune si o oportunitate nu numai de a prezenta atractiile culturale si turistice remarcabile din minunatul nostru judet, ci si de a promova mesajul ca Clare si judetele din jur ofera oportunitati reale pentru afaceri internationale.”

Calatoria a fost organizata de Cathaoirleach-ul lui Seanad Eireann, senatorul Mark Daly, care serveste ca presedinte al AISLC la nivel national alaturi de co-presedintii, Robin Vos din Wisconsin, deputata Carol Murphy din New Jersey, reprezentantul Killian Timoney din Kentucky, reprezentantul Fran Hurley din Illinois, senatorul Shannon O’Brien din Montana si senatorul Mia Costello din Alaska.