Dragostea este o limbă universală pe care toată lumea o vorbește. Studiile au arătat că dragostea există în aproape fiecare cultură din lume și istoria ne spune că a fost prezenta în fiecare civilizație. Ar putea fi exprimată diferit de diferiți oameni, culture si civilizații, dar la urma urmei ramane la fel pentru toata lumea. Poeții scriu despre asta, muzica este făcută în jurul ei, monumentele sunt construite din cauza ei, și chiar și războaiele au fost purtate pentru ea.

Dragostea este omniprezentă și evazivă în același timp. Aproape toată lumea vrea pe cineva special cu care să-și împărtășească viața, unii sunt destul de norocoși să o găsească, în timp ce alții își petrec toată viața căutând dragostea. În oricare dintre partile spectrului, vă aflați, nu există nici o indoiala ca iubirea joacă un rol important în existența umană.

Oamenii isi doresc iubirea

Chiar daca sexul ca in pornoromania este ceva la care toti viseaza, ei bine, intr-un final oamenii ajung sa prefere iubirea si sa faca dragoste si nu neaparat sex pasional. Oamenii vor să fie cu cineva pentru că, ca oameni, suntem prinși să ne extindem dincolo de noi înșine. Natura noastră ne predispune să privim dincolo de noi înșine pentru auto-exprimare. Oamenii sunt pur și simplu creați pentru iubire.

Acesta este motivul pentru care avem pe cineva care este atât de important pentru noi. Acestea fiind spuse, sa gasim persoana potrivită care ne împărtășește opiniile, dorințele și sentimentele noastre la un anumit moment nu este ceva usor, dar când acest lucru se intampla, este cu adevărat magic și este ceea ce adesea numim dragoste adevărată.

De unde știi dacă chiar iubiți pe cineva?

Un semn clasic de a fi îndrăgostit de cineva este acela ca nu esti capabil să-ti scoti din minte acea persoana. Te gândești la ea în fiecare moment de veghe, totul îți amintește de dragostea ta, cuplurile pe care le vezi pe stradă, filmele pe care le urmăresti, florile, mâncarea, mirosurile etc. Totul este legat de acea persoană specială. Vă abandonați liber obiceiurile de zi cu zi.

Când iubiți cu adevărat pe cineva, nici un sacrificiu nu pare prea mare dacă vă aduce beneficii iubirii voastre, renunțați liber la lucrurile pe care le doriți, hobby-urile, obiceiurile, etc pentru lucrurile pe care partenerul dvs. le place. Tot ce vrei este să fii lângă cel pe care-l iubești, să-ți petreci timpul cu el. Te găsești că faci lucruri pe care le urăști cu un zâmbet pe față. Te simți neobișnuit de optimist cu privire la viață. Când sunteți îndrăgostit, nimic nu vă poate strica starea de spirit, vă uitați la tot cu optimism si bucurie.

Sunteți fericiți și doriți ca toți cei din jurul dvs. să experimenteze același lucru. Soarele este mai luminos, culorile sunt vii, există o aromă dulce în aer și lumea este un loc frumos. Te simți energic pentru nici un motiv aparent și treci prin ziua ta cu mare entuziasm. Știința a arătat că acest lucru este rezultatul eliberării dopaminei în creier. Dopamina este cunoscută pentru a reduce stresul, sporește sănătatea mintală și te face fericit.

Care sunt motivele pentru a iubi cu adevărat pe cineva?

Există multe motive pentru care ne îndrăgostim de cineva, ar putea fi la fel de fundamental ca mirosul parfumului sau valorile comune. Psihologii spun că dragostea apare atunci când “Organismele noastre se aliniază cu declanșatoare adecvate din lumea exterioară”. Afla mai multe de pe adevarul.ro.