Există o preconcepție formată printre oamenii care trebuie să țină diete de slăbire sau de menținere a greutății corporale care spune că orice preparat sănătos are un gust fad. Sigur că o salată nu se compară cu o porție de cartofi prăjiți, însă îți garantăm că multe rețete de preparate sănătoase au un gust absolut delicios. Secretul nu stă întotdeauna în ingrediente, ci și în modul de gătire și de condimentare. În continuare avem pentru tine câteva tips&tricks pe care le poți aplica pentru a te bucura de mâncăruri sănătoase, dar și gustoase. 

Renunță la obiceiul de a găti totul la cuptor

Prima regulă atunci când vrei să mănânci sănătos este să elimini prăjelile din alimentație. Așa că, majoritatea persoanelor ajung să gătească totul la cuptor. Dacă vrei să faci din alimentația echilibrată un stil de viață sustenabil, ar trebui să începi să investești în electrocasnice bucatarie care te ajută să gătești sănătos și delicios. Spre exemplu, cu un air fryer te poți bucura chiar și de o porție de cartofi prăjiți pentru că este necesară o cantitate mult mai mică (aproape infimă) de ulei în prepararea lor. Un multicooker te ajută nu doar să gătești mâncăruri sănătoase, ci și să economisești timp în bucătărie pentru că tot ce trebuie să faci este să adaugi ingredientele și să selectezi programul de gătire. Opțiuni ai, trebuie doar să le testezi și să alegi ce funcționează cel mai bine pentru tine.

Caută variante sănătoase pentru rețetele clasice

Îți este poftă de un pandispan? Înlocuiește făina 000 cu una integrală sau cu un alt tip de făină recomandat de nutriționiști și zahărul cu un îndulcitor natural, adaugă câteva fructe proaspete și ai obținut un pandispan delicios și sănătos! Orice rețetă clasică poate fi transformată într-o rețetă sănătoasă cu puțină inspirație și cu ingredientele potrivite. Este adevărat că acest stil de viață implică mai multe eforturi, însă te asigurăm că merită. 

Descoperă gustul alimentelor

Descoperă câte un aliment nou în fiecare zi. Și nu ne referim la fructe și legume exotice, ci la acele alimente pe care le mănânci în mod regulat, dar pe care nu le-ai savurat îndeajuns pentru că erau folosite în tot felul de combinații. Descoperă gustul fiecărui fruct în sezon, descoperă fiecare legumă în starea ei naturală. În acest mod vei reuși să faci ulterior alte combinații delicioase, care poate nu se găsesc în nicio rețetă, ci au fost inspirate de experiența pe care tu ai avut-o în această perioadă de degustare.

Alimentația sănătoasă și echilibrată poate fi și delicioasă, iar dacă urmezi sfaturile de mai sus, există șanse mari să nu îți mai dorești să te întorci vreodată la mâncarea de tip junk food.