Multi vorbesc adesea despre importanta legaturilor cu oamenii.  Relatiile pe care le stabilesti cu oamenii (familie, prieteni, parteneri romantici, colegi de munca etc.) par neimportante, totusi de multe ori sunt singurii care te ajuta. Acest articol se concentreaza pe importanta construirii unor relatii puternice in viata de zi cu zi, concentrandu-se pe cei 4 piloni ai unei relatii puternice: comunicare, respect, entuziasm si incredere. O relatie profunda poate fi greu dar si usor de mentinut, totul depinde de perspectiva ta si alegerile tale. Indiferent daca esti o persoana introvertita sau extrovertita, oamenii sunt o necesitate caci de unul singur nu poti trai.

Daca vrei sa stii cum sa creezi si sa mentii o relatie profunda, citeste mai jos

Vorbeste frecvent

Acest lucru poate parea evident, dar luand timp pentru a vorbi cu cineva ii va arata ca iti pasa. Oamenii cu care vorbesti cel mai frecvent sunt, in general, oamenii cu care consideri ca ai cele mai bune relatii.

Vorbeste fata in fata

Potrivit revistei Forbes, ,,posibilitatea de a vedea limbajul corpului, expresiile faciale si gesturile unei persoane face o diferenta in construirea unei relatii”. Acest lucru se datoreaza faptului ca vorbirea fata in fata comunica mai multe informatii decat ar putea cuvintele. Utilizand limbajul corpului, tonul vocii si contextul social, adevaratul mesaj al vorbitorului poate fi transmis mai eficient. In acest fel, comunicarea este imbunatatita, neintelegerile sunt mai putin frecvente, iar relatiile se construiesc pe baze solide. Desigur daca esti pe un site de intalniri online, nu vei putea sa foloseti limbajul corpului, insa atunci cand te vei intalni fata in fata cu persoana va fi mai usor sa comunicati caci veti crea o legatura emotionala. Iar pe site-ul de matrimoniale vei gasi multe femei care cauta barbati, si una dintre acele femei cu siguranta te cauta pe tine. Doar creeaza cont si gaseste partenera perfecta pentru tine.

Incearca sa fii un bun ascultator pe cat esti de vorbitor

Unii oameni considera ca este mai important sa fie auziti si sa contribuiti la o conversatie. Altii cred ca este mai important sa asculti decat sa vorbesti. Pur si simplu, ambii gresesc. Vorbirea si ascultarea sunt la fel de importante in orice conversatie. Daca petreci prea mult timp vorbind, nu vei auzi niciodata ce are de spus cealalta persoana din relatie. In mod similar, petrecand prea mult timp ascultand, nu vei reusi sa spui niciuna dintre parerile tale. Conversatiile sunt menite sa fie intre doua persoane, in care ambele sunt ascultate si isi exprima parerile.

Accepta schimbarea

Cat de des ai pierdut un prieten apropiat pentru ca ,,tocmai te-ai despartit de o iubita”? Este obisnuit sa pierzi contactul cu oamenii pe masura ce imbatranesti si interesele tale se schimba, dar unele relatii sunt suficient de puternice pentru a supravietui acestui test al timpului. Acest lucru se datoreaza faptului ca aceste relatii nu se bazeaza in primul rand pe interese comune.

Trateaza oamenii cu respect

,,Relatiile functioneaza ca o oglinda – in cele din urma acea schimbare se va reflecta din nou asupra modului in care esti tratat.”  Acest citat se explica de la sine. Nu exista o modalitate mai rapida de a slabi o relatie decat prin faptul ca nu poti respecta pe cei din jur.

Rasfatate

Daca cealalta persoana din relatie nu te respecta, cu greu poate fi considerata sanatoasa. Cu toate acestea, multor oameni le este greu sa-i respecte pe cei care nu se pot respecta pe ei insisi. Daca esti capabil sa te sustii in situatii dificile si sa te exprimi cand aspectele unei relatii te afecteaza negativ, atunci imbunatateste foarte mult comunicarea intr-o relatie si creezi o dinamica a relatiei mai solida si mai sanatoasa.