Intr-o relatie pot aparea fel si fel de probleme, carora trebuie sa le faci fata. Insa ce te faci atunci cand partenerul este foarte nesigur pe el si incearca sa te controleze? Este adevarat ca unele femei pot cadea in plasa acestor manipulatori, insa trebuie sa ne dam seama de primele semne de manipulare si sa prevenim acest lucru. Iata cum iti dai seama ca vrea sa te controleze!

Prieteni. Un iubit care va incerca sa te manipuleze, va incerca in primul rand sa te indeparteze de prieteni. Va vrea, pentru inceput, sa stie mereu unde te duci si cu cine esti. Mai apoi va vrea sa vina cu tine la diverse intalniri, chiar daca sunteti numai fete, iar mai apoi chiar iti poate interzice sa te vezi cu anumite persoane, deoarece au o influenta negativa asupra ta.

Familie. Un barbat care incearca sa te controleze va incerca sa te tina departe si de familie. Pentru manipulatori, familia este ca o piatra ce trebuie inlaturata din drum. Nu iti va interzice sa iti vezi familia, insa va face in asa fel incat sa aiba numai lucruri negative de spus despre acestia. Fie ca nu sunt de acord cu el, fie ca nu sunt de acord cu relatia voastra, fie ca nu este bine primit in familia ta, etc.

Buget. Orice barbat manipulator va incerca sa puna stapanire si pe bugetul tau. In special daca locuiti impreuna si aveti banii la comun, acesta iti va reprosa de fiecare data cand vei indrazni sa iti cumperi o rochita noua sau o pereche de pantofi. Evident, el isi va putea cumpara ce vrea, deoarece banii stau in permanenta la el, iar tu nu stii exact ce si cum cheltuiti cand iesiti in oras sau cand mergeti la piata.

Aspectul fizic. In general, majoritatea barbatilor au un anumit tip de femeie la are viseaza. Blonda cu sanii mari sau bruneta cu o silueta de invidiat, toti viseaza la ceva. Si vor incerca sa te transforme pe tine in visul lor. Fie ca iti va cere sa te tunzi intr-un anumit fel sau sa-ti schimbi culoarea parului, partenerul va incerca sa iti controleze chiar si infatisarea.

Vestimentatia. Asa cum spuneam mai sus de anumite trasaturi fizice care pot fi schimbate usor, manipulatorii vor incerca sa iti schimbe si stilul vestimentar. Daca inainte erai mai indrazneata si purtai fuste scurte sau decolteuri generoase, barbatul manipulator nu va suporta acest lucru. De fapt, nu va suporta ca altcineva sa se uite la tine, deoarece este foarte nesigur pe fortele proprii si chiar crede ca ai putea oricand sa pleci de langa el.

Internet. Nici pe paginile de socializare nu vei mai avea liniste, deoarece el va vrea sa stie tot ce faci. Cu cine ai purtat ultima discutie, cine ti-a dat like la poza, cine vrea sa te aiba la prieteni, etc. Nici conturile de e-mail sau telefoanele nu mai sunt sigure in prezenta unui manipulator.

Ce-i de facut? In primul rand ar trebui sa stii ca nu se vor purta din prima clipa ca si cum ar dori sa te controleze. Va astepta intai sa te indragostesti de el si sa fie sigur de acest lucru pentru a-ti arata si personalitatea mai putin placuta.

Nu trebuie sub nicio forma sa il lasi sa se poarte cu tine ca si cum te-ar detine sau ca si cum ar trebui sa faci intocmai cum iti zice. Ia atitudine si nu te lasa batjocorita. Nu renunta la prieteni sau la familie doar pentru un barbat care nu iti vrea binele si langa care vei avea de suferit mai tarziu. Daca el este nesigur pe relatia voastra incearca sa ii castigi increderea, insa fara a-l lasa sa te controleze.