Google Romania a realizat un top al cautarilor efectuate de romani in 2012, iar analiza arata ca rezultatele la Bacalaureat, creatorii seriei “Robotzi” si anunturile de pe mercador.ro le-au starnit cel mai mult interesul utilizatorilor de internet de la noi din tara. Cea mai mare crestere in cautari, comparativ cu anul 2011, a fost inregistrata de Creative Monkeyz, urmata de interesul in continuare crescut pentru rezultatele la examenul de Bacalaureat. Din punct de vedere al volumului, in topul cautarilor din acest an s-au aflat jocurile si programul TV.

La categoria de divertisment, podiumul este ocupat de emisiunile “Romanii au talent” si “Vocea Romaniei”, in timp ce la capitolul sport duelul fotbalistic care a atras cea mai mare atentie in Romania a fost meciul Steaua-Dinamo, urmat de Romania-Olanda. Tot pe baza cautarilor, filmul anului este considerat Ice Age 4, hitul anului apartine Corinei, cu melodia “A ta”, iar mancarea preferata a romanilor, asa cum reiese din cautari, este salamul de biscuiti, dar si ciorba de perisoare si pizza. In clasamentul celor mai populare persoane in 2012 se afla, in functie de cautarile pe Google, Whitney Houston, Adrian Nastase, Lucian Bute sau Cristian Gog. De asemenea, in Top 10 cautari cu textul “ce este…?”, primele trei locuri sunt ocupate de “ce este iubirea”, “ce este ACTA” si “ce este facebook”. In plus pe segmentul cautarilor de genul “cum se…?”, podiumul a revenit urmatoarelor sintagme: “cum se saruta”, “cum se face” si “cum se croseteaza”.

Google dezvaluie “Zeitgeist” explorand miliarde de interogari pe motorul sau de cautare. Rezultatele anuntate sunt generate in baza cautarilor efectuate din Romania. Instrumentul Google Zeitgeist nu poate identifica utilizatorii individuali, deoarece se bazeaza pe date anonimizate si agregate, care indica cat de des anumite interogari de cautare apar in timp. Compania Google a fost fondata in anul 1998 de catre absolventii Stanford Dr. Larry Page si Dr. Sergey Brin, fiind la ora actuala prezenta pe toate marile pietele globale.