Multora dintre noi ni s-a întâmplat să ieșim din salon și să regretăm imediat culoarea ojei alese. Chiar dacă ne place manichiura, uneori dorim să schimbăm culoarea unghiilor pentru a obține un aspect impecabil pentru un eveniment la care urmează să participăm. Prin urmare, ajungem să ne gândim la posibilitatea de a aplica un strat de ojă peste unghiile cu gel pentru ca manichiura să se potrivească astfel cu ținuta noastră.

Ce înseamnă manichiură cu gel?

Lacul tip gel diferă de oja semi si de oja clasică în multe privințe. În primul rând, are o formulă de gel lichid, asta însemnând că durează mult mai mult și este mai puțin predispus la ciobire. Singurul dezavantaj este acela că nu se îndepărtează la fel de ușor cum se îndepărtează oja semi sau oja clasică. Prin urmare, dacă vă doriți o altă culoare a unghiilor, să aplicați un strat de ojă peste unghiile cu gel reprezintă cea mai rapidă opțiune.

Se poate folosi ojă obișnuită deasupra manichiurii cu gel?

Chiar dacă tocmai ați primit o manichiură cu gel, puteți aplica acasă un strat de ojă obișnuită pentru a fi cât mai mulțumită de rezultate. Singurul factor de luat în considerare este modul în care oja obișnuită poate afecta estetica unghiilor. Având deja unghii cu gel, trebuie să aveți grijă să nu aplicați prea multe straturi de ojă, altfel veți avea unghii foarte groase, voluminoase, care vor arăta inestetic și vor oferi o senzație ciudată. Recomandat este să aplicați doar unul sau cel mult două straturi ușoare de ojă obișnuită. De asemenea, va trebui să aplicați oja direct peste gelul existent. Dacă nu veți aplica oja până la margini, gelul de dedesubt se va vedea la colțuri sau la marginea unghiei și nu veți obține cel mai estetic rezultat. De exemplu, un lac negru care se zărește sub o ojă roșie va arăta destul de evident.

Cum se poate menține manichiura cu gel?

Atunci când efectuați acasă modificări asupra manichiurii cu gel, trebuie să vă asigurați că nu folosiți acetonă, asta dacă doriți să vă mențineți manichiura cu gel. Ori de câte ori efectuați orice modificare, utilizați un agent de îndepărtare a lacului de unghii fără acetonă, deoarece acetona distruge manichiura cu gel. Dacă reușiți să vă îndepărtați cu atenție oja aplicată deasupra, atunci manichiura cu gel de dedesubt ar trebui să arate impecabil. De asemenea, se poate aplica un lac tip gel deasupra unei manichiuri cu gel. Va trebui să respectați aceleași reguli, și anume să aplicați gelul urmând îndeaproape modelul de dedesubt pentru ca manichiura să nu pară neprofesională. Dacă utilizați un lac tip gel, asigurați-vă că utilizați o lampă UV pentru a usca gelul. Vor fi necesare câteva straturi de gel, însă fiecare strat va trebui să fie cât mai subțire. Dacă veți aplica un lac tip gel deasupra unei manichiuri cu gel, atunci nu veți putea salva manichiura cu gel inițială. Întotdeauna este necesară acetona pentru a îndepărta gelul, deoarece gelul este foarte durabil și nu este la fel de ușor de îndepărtat ca și oja obișnuită. Aplicați gel deasupra unei manichiuri cu gel atunci când nu vă deranjează faptul că nu veți mai putea salva manichiura cu gel originală. 

Sursa foto: freepik.com