Auzim peste tot notiunea de “rutina de ingrijire a pielii”, dar putini stiu ca aceasta rutina nu e universal valabila sau gresita. Insa, ce ar putea fi gresit e sa consideram ca ce li se potriveste altora ni se vor potrivi si noua sau ca unele produse vor face minuni din spatele unei etichete frumoase si cu descrieri somptuoase. Modul de aplicare al produselor de ingrijire, dar si cel de alegere, ar putea fi denumite greseli generale, care de altfel se pot corecta in timp, pentru ca nimeni nu s-a nascut invatat. Astazi vom vorbi despre cateva dintre cele mai comune greseli de ingrijire a pielii si cum sa le remediezi pentru a fi mai aproape de idealul tuturor – o piele curata, frumoasa si sanatoasa.

Ce greseli faci in ingrijirea pielii

Eviti sa analizezi ingredientele produselor pe care le folosesti

Eticheta si precizarile de pe ea ajung deseori sa conteze mult mai mult fata de ingredientele pe care le contine cu adevarat produsul ales, fiind o eroare care te poate costa bani si timp. Ar trebui sa fii mai atenta la ingredientele de pe verso etichetei pentru a stabili cu exactitate daca produsul ales ti se potriveste, daca va da randament, daca pretul este corect raportat la efectele pe care le are produsul respectiv. 

Combini acizi

Unii acizi pot dauna pielii daca sunt utilizati in concentratiile nepotrivite sau daca sunt aplicati necorespunzator, unul dupa celalalt, fara a lasa un timp de actiune intre ei. In general, activi se aplica seara (retinol, BHA etc.) pentru ca acestia sa poata actiona peste noapte iar in cazul unor iritatii sa le poti ameliora pana a doua zi. 

De asemenea, niciodata nu ar trebui sa începi sa folosesti cele mai mari concentratii daca nu ai avut anumiti activi in rutina, intocmai pentru a-i oferi pielii sansa de a se obisnui cu acestia. 

Prea multe produse de ingrijire 

Pentru o piele curata si sanatoasa nu ai nevoie exclusiv sa-ti umpli baia in produse de ingrijire. Deseori maxim 5-10 produse pot fi suficiente ca sa-ti acoperi necesarul si vei sti cu adevarat ce functioneaza pentru tine doar atunci cand vei incerca respectivele produse. Chiar si o analiza atenta a ingredientelor nu-ti poate indica precis cat de bine ti se vor potrivi anumite alegeri. 

Social Media este “dermatologul” tau 

Aceasta este una dintre cele mai comune greseli de actualitate, alegand sa soliciti ajutorul sau sa te inspiri de la necunoscutii din Social Media pentru a incerca sa-ti rezolvi o serie de probleme ce au nevoie de sfatul unui specialist. Dermatologii nu sunt de altfel chimisti, fiind putin probabil ca ei sa-ti poata indica produsele care vor functiona la sigur pentru tine. De altfel, piata produselor de ingrijire este foarte vasta si zilnic apar produse noi, iar problemele grave necesita timp si atentie. Evita sa consideri dermatologul un guru care iti va recomanda solutii minune sau o persoana care ar trebui sa-ti cunoasca pe deplin specificul pielii si sa-si ofere solutii imediate. De asemenea, nu uita ca sarcina dermatologului nu e sa-ti faca o rutina de ingrijire.