Ca în orice corvoadă, a petrece timpul cu aspiratorul în casa probabil că nu este ideea ta de distracție. Dar aceasta este probabil singura sarcină casnică pe care nu veți dori să o ignorați, deoarece aspirarea regulată vă oferă ție și familiei tale o serie întreagă de beneficii pentru sănătate. Iată cum un program regulat de aspirare vă poate ține familia departe de sala de așteptare a medicului.

1. Oferă ameliorarea alergiilor prin eliminarea poluanților și a particulelor

Covoarele murdare, tapițeria canapelelor și chiar saltelele captează tot felul de iritanți respiratori, cum ar fi părul de animale, acarienii de praf, precum și praful și murdăria de zi cu zi. Atunci când sunt inhalate, pot agrava alergiile, provocând strănut și tuse. Pentru a învinge bătălia temutelor alergii, experții de la Fundația pentru astm și alergii din America vă recomandă să vă aspirați casa o dată sau de două ori pe săptămână, cu un aspirator de bună calitate. Acest lucru împiedică eliberarea particulelor microscopice înapoi în aer. Acum, tu și copiii tăi veti respira mai ușor. Daca vrei confort maxim, atunci opteaza pentru cele mai inovatoare electrocasnice de pe https://filebox.ro/roboti-de-bucatarie care nu trebuie sa lipseasca din locuinta ta.

 2. Elimina acarienii

Casa ta ar putea fi infestată cu acarieni, dar deoarece acești dăunători microscopici nu pot fi văzuți cu ochiul liber, nici nu vei știi că sunt prezenți. Ei lasă în urmă fragmente de corp și fecale care contribuie la atacuri de alergie. Este esențial ca aspiratorul tău să poată elimina aceste particule. Cu toate acestea, nu toate aspiratoarele pot elimina acesti daunatori mici, așa că pentru cele mai bune rezultate, căutați-le pe cele care sunt calificate să facă acest lucru în mod eficient – cum ar fi Gtech Multi, care îndepărtează 99,7% din acarienii de praf.

3. Iti ofera o piele mai buna

Pe lângă faptul că provoacă alergii respiratorii, particulele de murdărie menajeră care circulă prin casă pot, de asemenea, irita pielea sensibilă, provocând mâncărime și erupții cutanate. Așadar, atunci când aspirați, utilizați diferitele atașamente pentru a aspira bine murdăria, praful și murdăria de pe toate suprafețele din casă, inclusiv zonele la care poate nu v-ați gândit, cum ar fi pervazurile ferestrelor, jaluzelele, sub mobilier, în interiorul dulapurilor și sertarelor și chiar și tastatura computerului. Pielea ta îți va mulțumi că ți-ai păstrat casa elegantă.

4. Îmbunătățeste sănătatea psihologică

Există multe studii care documentează modul în care menținerea unei case curate și organizate are efecte pozitive asupra nivelului de stres al locuitorilor săi. Deși poate părea descurajant să aranjați o casă întreagă, începeți mai întâi cu un aspirator complet și, odată ce începeți să respirați aerul curat, fără praf, s-ar putea să fiți motivat să continuați până când totul va reveni la locul său. Acceseaza frontpress.ro si afla multe alte detalii utile despre aspiratoare.

5. Este o modalitate de a face exerciții adecvate

Surprinde! Nu va trebui să te duci la sală pentru a avea un antrenament bun. Tot ce trebuie să faci este să vă duceți aspiratorul pentru o rotire prin casă. Un studiu recent a constatat că aspirarea și curățarea podelei oferă suficient exercițiu pentru a vă proteja sănătatea este asta pentru multi-tasking eficient? In concluzie, aspiratorul este extrem de util in orice casa, din mai multe puncte de vedere, dar mai ales pentru a elimina acarienii periculosi care iti pot afecta sanatatea.