Desi cel mai comun mod de a consuma ghimbir este in infuzie sau adaugat la o reteta, exista multe alte alternative pentru a te bucura de beneficiile acestei radacini medicinale.

Consumul de ghimbir astazi a devenit foarte comun datorita beneficiilor sale mari pentru corpul si mintea noastra. Ghimbirul este o radacina care a fost descoperita si apreciata de-a lungul timpului pentru aroma spectaculoasa pe care o aduce alimentelor. Cu toate acestea, acest lucru nu este totul, deoarece aceasta radacina are diferite proprietati pentru a ameliora afectiuni de diferite tipuri. Mai jos va prezentam cele mai comune.

Beneficiile consumului zilnic de ghimbir

Digestiv

  • Ghimbirul este un excelent aliat pentru tratarea efectelor cauzate de gastrita, ulcere si diaree.
  • De asemenea, functioneaza ca un protector gastric .

Afectiuni ale gatului

  • Aceasta radacina este excelenta pentru combaterea infectiilor si a inflamatiei usoare la nivelul gatului .
  • In cazul in care activitatile tale necesita un efort constant al gatului, este o idee buna sa consumi putin din aceasta radacina inainte de a-ti incorda vocea.

Greata si varsaturi

  • Este obisnuit ca femeilor insarcinate sa li se recomande sa consume ghimbir pentru a atenua aceasta problema.
  • Daca sunteti in primele luni de sarcina, incercati sa aveti o cantitate mica din aceasta radacina la indemana.
  • Puteti pregati un ceai si sa il aveti pregatit pentru cand apare disconfortul.  

Vazand toate aceste beneficii, cu siguranta vrei deja sa cunosti cateva dintre optiunile de a include ghimbirul in dieta ta. Acordati atentie si alegeti alternativele preferate.

5 metode de casa pentru a consuma ghimbir

1. Ceai de ghimbir

Una dintre modurile preferate pentru multi este ceaiul de ghimbir. Realitatea este ca este o optiune foarte usoara si rapida de a consuma ghimbir. Aceasta alternativa va permite sa calmati durerea si sa va relaxati corpul dupa o zi agitata, in timp ce va bucurati de caldura unei bauturi delicioase.

Ingrediente

  • 1 cana de apa (250 ml).
  • 1 lingura de ghimbir tocat (10 g).
  • Suc de lamaie.
  • 1 lingurita de miere (7,5 g) (sau indulcitor la alegere).

Pregatirea

  • Se incalzeste apa pana da in clocot.
  • Apoi se ia de pe foc si se aseaza lingura de ghimbir.
  • Se lasa sa stea 5 minute.
  • Adauga restul ingredientelor si bucura-te de ceaiul tau minunat.

Recomandare

  • O alta modalitate de a consuma ceaiul de ghimbir este inlocuirea apei cu lapte sau inlocuirea lamaii cu portocale. In acest fel, vei evita sa te plictisesti de aroma dupa cateva zile.

2. Ghimbir pudra

Multi oameni vor crede ca acesta este cel mai rapid mod comercial de a consuma ghimbir, dar il puteti pregati cu usurinta si acasa. Aici va explicam cum sa o faceti.

Ingrediente

  • 1 radacina de ghimbir.
  • 1 blender sau mortar de zdrobit.
  • 1 borcan de sticla sau punga de plastic pentru a-l depozita.

Pregatirea

  • Luati radacina si spalati-o bine.
  • Pune-l la uscat la soare pentru o zi sau la cuptorul cu microunde.
  • Procesati-l cu blenderul, un mojar sau o rasnita de cafea pana obtineti o pulbere fina.
  • Pastrati intr-un borcan de sticla sau intr-o punga de plastic pentru a fi folosit atunci cand este necesar.

Recomandare

  • Aceasta prezentare de ghimbir pudra va permite sa adaugati cu usurinta aceasta radacina in mancare pentru condimentare. Data viitoare cand va puneti puiul sau alta carne la cuptor, adaugati pudra de ghimbir (in cantitati mici pentru ca este prea tare).

3. Ghimbir confiat

Ghimbirul confiat, numit si ghimbir cristalizat, este un dulce delicios care este facut din radacini proaspete.

Ingrediente

  • 1 radacina de ghimbir.
  • 2 sau 3 linguri de zahar sau zaharina pentru a indulci.

Pregatirea

  • Spalati foarte bine radacina in apa.
  • Se pune intr-o oala si se caleste amestecat cu zaharul sau zaharina.
  • Apoi pune-le la uscat.

Recomandare

  • Daca nu ai chef sa o faci, poti obtine aceasta varianta de ghimbir in supermarketuri sau magazine naturiste. Pentru conservare, va recomandam sa o pastrati intr-un borcan bine inchis si intr-un loc intunecat si racoros , dar nu mai mult de o luna. Dupa acest timp devine de obicei foarte mic si dur.
  • O poti adauga la orice paine pe care o faci impreuna cu o mana de nuci tocate.
  • De asemenea, va recomandam sa il adaugati ca parte a placintei cu mere. Vei vedea ca combinatia este delicioasa. 
  • O alta varianta este sa ai o bucata de ghimbir confiat la desert atunci cand ai pofta de ceva dulce.

4. Bomboane cu ghimbir

O alta optiune de a consuma ghimbir sunt bomboanele. Bomboanele cu ghimbir sunt o alternativa excelenta pentru ameliorarea ametelilor cauzate de calatoriile foarte lungi sau de sarcina.

Ingrediente

  • 1 cana de ceai de ghimbir (250 ml).
  • 1 ½ cana de zahar (300 g).
  • Forme mici din silicon pentru dulciuri, jeleuri sau ciocolate.

Pregatirea

  • Pune ingredientele intr-o oala adanca si fierbe, fara a amesteca prea repede, pana da in clocot.
  • Se ia amestecul de pe foc si se toarna in forme pana se raceste.
  • A doua zi, scoateti bomboanele din forma si depozitati-le intr-un borcan de sticla intr-un loc racoros si uscat.

Recomandare

  • Daca ai probleme cu diabetul, nu uita sa consulti un specialist inainte de a prepara sau consuma acest tip de produs.

5. Ghimbir in sirop

Acesta este un mod delicios si dulce de a consuma ghimbir care poate fi folosit ca desert sau pentru a spori aromele oricarui fruct conservat, in special piersici sau pere.

Ingrediente

  • 1 ¼ cana de ghimbir proaspat si fraged (250 g).
  • 1 litru de apa.
  • 2 ½ cani de zahar (500 g).

Pregatirea

  • Curatati, curatati si lasati ghimbirul sa se usuce cateva zile.
  • Intr-o oala se pune apa la fiert si se adauga zaharul pentru a se dizolva.
  • Adaugati ghimbirul bucati sau ras si lasati sa aiba loc decoctul.
  • Cand apa scade si ajunge la textura dorita, se ia de pe foc si se pastreaza intr-un borcan de sticla bine inchis.

Recomandare

  • Daca sunteti genul de persoana care iubeste combinatia de dulce si sarat, va recomandam sa combinati ghimbirul in sirop cu sunca la cuptor sau o bucata buna de porc. Vei descoperi o combinatie pur si simplu delicioasa.