Eczemele trebuie tratate cu produsele specifice recomandate de medicul dermatolog. Acestea sunt doar cateva remedii naturale care ar putea servi drept o completare pentru a incerca sa amelioreze problema.
Problemele de piele nu sunt usor de tratat, deoarece sunt adesea un simptom al altor probleme de sanatate. Prin urmare, este necesar sa mergeti la un dermatolog pentru a pune un diagnostic si a recomanda cel mai potrivit tratament.
In acest articol va punem la dispozitie cheile pentru a face acasa un remediu care ar putea servi ca o completare a tratamentului medical pentru a incerca sa amelioreze eczema care apare pe scalp si care provoaca atat de mult disconfort celor care sufera de ea.
Alimente nocive
Cand detectam eczeme, ar trebui sa eliminam urmatoarele alimente din alimentatie:
- Carne rosie si carnati.
- Prajit si pregatit.
- Produse bogate in grasimi, cum ar fi branza moale, smantana sau inghetata.
- Sare de masa (cu toate acestea, putem consuma sare de mare in cantitati mici).
- Zahar alb si indulcitori.
- Fainuri rafinate, in special grau si folosind fulgi de ovaz, naut, secara sau spelta.
Chiar si asa, medicul dermatolog va fi cel care va recomanda alimentele pe care ar trebui sa le eliminam din alimentatie si care ar putea fi cele mai potrivite.
Alimente benefice
Exista unele alimente care ascund proprietati benefice care ar putea preveni si elimina toate tipurile de eczeme care apar in orice parte a corpului.
Includerea acestor alimente in meniurile noastre zilnice este primul pas in incercarea de a reduce problema. Cu toate acestea, trebuie sa fim constanti si rabdatori, deoarece rezultatele nu se observa de la o zi la alta.
- Sucuri naturale de mere, pere, morcovi, ghimbir si telina: Le vom lua, daca se poate, pe stomacul gol, cu jumatate de ora inainte de micul dejun.
- Drojdia de bere: este recomandata in special in cazurile de eczeme si dermatite. Daca il luam impreuna cu mesele am putea imbunatati asimilarea nutrientilor sai.
- Bauturi vegetale din ovaz, orez, spelta, migdale, pentru a inlocui laptele de origine animala.
- Seminte germinate de lucerna, floarea soarelui sau broccoli. Sunt o sursa excelenta de nutrienti. Le putem cumpara sau le putem germina acasa.
- Infuzii de coada-calului, sarsaparila si urzica.
- Leguminoase.
- Fructe si fructe uscate.
- Peste albastru.
- Ou.
Remediu cu arbore de ceai
Inainte de a ne spala parul, de cel putin doua ori pe saptamana, vom face o aplicare de ulei esential de arbore de ceai pe scalp, pentru a elimina orice germen patogen care cauzeaza eczeme. Potrivit unor studii, uleiul de arbore de ceai pare a fi un agent anti-eczematic eficient.
Cu toate acestea, nu il vom aplica pur, deoarece poate fi iritant si, in plus, este mai complicat sa se raspandeasca bine. Il vom amesteca cu unul dintre urmatoarele produse, in functie de tipul nostru de scalp:
- Uleioasa: cu gel de aloe vera.
- Uscat: Cu ulei de cocos.
Cum il folosim?
- Ne vom umezi capul cu putina apa calda.
- Vom aplica bine acest preparat, masand scalpul mai ales in zona afectata.
- Ne vom pune un prosop rulat pe par.
- Il vom lasa sa actioneze aproximativ o jumatate de ora.
- Ne vom spala parul in mod normal.
Sampon cu bicarbonat de sodiu si otet
Eczema este foarte delicata si necesita ingrijire cu produse specifice. Va propunem un sampon de casa total natural care va poate ajuta sa echilibrati pH-ul natural al parului, astfel incat eczema sa dispara.
Cu toate acestea, va recomandam sa consultati un dermatolog pentru aplicarea acestuia, deoarece ingredientele sale ar putea irita pielea scalpului.
De ce avem nevoie?
- O lingura de bicarbonat de sodiu diluat intr-un pahar cu apa fierbinte.
- Trei sferturi de pahar de apa cu un sfert de otet de mere.
Cum il facem?
- Aplicam apa cu bicarbonat de sodiu doar pe scalp, pentru ca altfel am usca capetele.
- Ne clatim cu apa.
- Apoi aplicam apa cu otet, lasam sa actioneze un minut sau doua, si clatim bine cu apa.
- Daca dorim, putem adauga o picatura de ulei esential la acest lichid pentru a-i imbunatati aroma, in ciuda faptului ca parul nu va mirosi a otet atunci cand este uscat.
Remediu cu apa de mare
Persoanele care locuiesc langa plaja sau care au posibilitatea de a obtine apa de mare pot fi folosite pentru a-si clati parul des.
Apa de mare ne ofera toate mineralele de care avem nevoie in proportiile necesare organismului nostru si se remarca prin proprietatile sale antiinflamatorii, alcalinizante, despre care se crede ca sunt capabile sa combata eczemele.
Vom lasa parul impregnat cu apa de mare sa se usuce si apoi il vom clati cu apa calduta.
Ce parere aveti de aceste remedii? Dupa cum am mentionat la inceput, eczema trebuie tratata cu produse specifice recomandate de medicul dermatolog. Acestea sunt doar cateva remedii naturale care ar putea servi drept o completare pentru a incerca sa amelioreze problema.