De foarte multe ori este incredibil ce pot face oamenii talentati, care au si pun pic de creativitate. Un exemplu foarte bun este grupul Stavros Flatley, format din tatal Dimitrios si fiul sau Lagi, care a participat la cel de-al treilea sezon al concursului Britain’s got talent. Acestia au creat o atmosfera foarte vesela pe durata etapelor in care  au concurat, datorita dansurilor comice prezentate, fiind una dintre surprizele placute ale concursului. Ideea de a se inscrie in concurs a fost spontana, in timp ce intreaga familie se afla la televizor si urmarea momentul publicitar al concursului, Dimitrios isi intreaba sotia, Karen, daca ar fi amuzant sa il vada la televizor, dansand precum consacratul  Michael Flatley.

Fiul sau, Lagi, a fost entuziasmat de idee, nascandu-se, astfel, grupul Stavros Flatley. La origine cipriot-grec, Dimitrios locuieste impreuna cu sotia sa de origine engleza si cei doi copii ai sai in Enfield, nordul Angliei, tinut cunoscut pentru comunitatea mare de ciprioti greci. Petrecandu-si vara cand era copil in Cipru, Dimitrios a avut ocazia sa isi cunoasca toata familia si sa invete limba parintilor.

Pe cand avea 5 ani, tatal sau se stinge din viata, in imprejurari confuze, intr-un club, iar el este crescut de catre bunica sa, timp in care mama se ocupa de afacerile familiei.

In anul 1994, membrul grupului Stavros Flatley, Dimitrios, se hotaraste, impreuna cu fratele sau,  sa deschida un restaurant, insa nu este o afacere profitabila, deoarece aveau un numar restrans de clienti. Pentru a castiga mai multi clienti, cei doi frati s-au gandit sa le ofere clientilor momente de divertisment live, solutie care s-a dovedit a fi eficienta. Cu scopul de a spori succesul restaurantului, le oferea clientilor posibilitatea de a deveni vedetele spectacolului oferit, incuranjandu-i de fiecare data. Inainte de a se inscrie in concurs, el a inchis restaurantul, pentru a avea mai mult timp la dispozitie ca sa fie aproape de familie, insa nu a renuntat niciodata la placerea de a distra oamenii prin spectacolele sale.

Ideea de a participa la Britain’s got talent a fost una foarte inspirata, deoarece Stavros Flatley a fost una dintre atractiile sezonului, iar la fiecare aparitie reuseau sa descreteasca fruntile publicului si juriului. In momentul in care s-au prezentat la preselectii, dupa o introducere lunga, in  care se vorbea despre un ciprian ce iubea sa danseze, nimeni nu se astepta sa fie unul dintre cele mai vesele numere ale concursului. Vazandu-i pe cei doi, fara tricouri pe ei, cu peruci blonde, cum executau pasi de dans irlandez, ca parte a uneia dintre cele mai captivante coregrafii, pe piesa “Cry of Celts” a fost un adevarat spectacol pentru cei trei membri ai juriului.

Raspunsul lui Simon Cowell in fata unei asemenea demonstratii a fost bine meritat de grupul Stavros Flatley, acesta spunandu-le ca numarul celor doi se afla printre preferatele lui. De altfel, juriul nu se putea abtine din ras la finalul demonstratiei lor, dovada ca Dimitrios si fiul sau si-au atins scopul, amuzandu-si spectatorii. Cu trei de „Da”, primiti de la juriu, au plecat de la auditii, plini de emotii pentru urmatoarea etapa, semifinala.

Muzica pe care si-au etalat talentele de dansatori comici in semifinala este una foarte cunoscuta, aceasta fiind celebra compozitie a lui Mikis Theodorakis, „Zorba Grecul”. Ei au avut in picioare traditionalii pantofi grecesti cu ciucuri si au purtat caciulite rosii si fustite albe, provocand si de aceasta data rasete in public si in juriu. Amanda Holden, care a fost fermecata de ei de la inceput, s-a declarat o mare fana a lor, martusind ca le adora dansurile lor si ca oamenii ar fi nebuni sa nu voteze Stavros Flatley. De asemenea, Simon Cowell a spus ca nu ii poate lua in serios, insa finala nu ar fi la fel fara ei, apreciind ca fiind genial numarul lor. Publicul a fost si el cucerit de dansul lor, motiv pentru care au primit un numar mare de voturi, ce le-a permis sa mearga in finala, unde au continuat sa faca un spectacol pe cinste.

La sfarsitul numarului prezentat de Stavros Flatley in finala, Amanda Holden a recunoscut ca cei doi au fost preferatii ei si ca si-ar dori sa castige. Cowell si Morgan au fost in asentimentul ei, ambii apreciind dansul lor si efectul pozitiv pe care il au fata de cei care i-au privit, deoarece au schimbat starea tututor de spirit de cum au intrat pe scena. Datorita succesului foarte mare, se preconiza ca o vor invinge pe populara Susan Boyle, insa nu a fost asa, iar castigatori au fost cei de la trupa de dans Diversitiy.

Dupa cum a afirmat Demetrios, de la Stavros Flatley, cei doi nu se considera talentati, astfel, din punctul sau de vedere ei nu fac nimic mai mult, decat sa se distreze si sa le aduca oamenilor zambetul pe buze. Cu toate acestea, ei au fost considerati talentati si creativi, iar britanicii i-au iubit, motiv pentru care au mers intr-un turneu in intreaga tara, devenind cunoscuti si in China sau Australia. Printre altele, au scris  o carte, intitulata „How To Be (A Little Bit) Greek”, ramanand memorabili in calitate de dansatorii cei mai comici de la Britains’ got talent.