Avem nevoie de mai mult decat o masca cu fulgi de ovaz si lapte pentru a scapa de acnee si cosuri. Cu toate acestea, aplicarea sa regulata poate ajuta la imbunatatirea aspectului pielii. 

Punctele negre si cosurile asociate cu acneea sunt pete foarte frecvente ale pielii. Apar atunci cand porii pielii se infunda din cauza productiei excesive de sebum, dar si din cauza acumularii de murdarie.

In prezent, au fost dezvoltate multe produse al caror scop este reducerea sau eliminarea acestei probleme a pielii. Dar poate fi prevenit si imbunatatit intr-un mod simplu cu cateva ingrediente de casa.

Prin urmare, mai jos dorim sa va impartasim in detaliu o masca de fulgi de ovaz si lapte care poate fi aplicata in mod regulat pentru a reduce prezenta cosurilor si a acneei. Indraznesti sa o faci acasa?

Cosuri si acnee

Acneea este o afectiune a pielii in care foliculii de par sunt infundati. Se manifesta prin aparitia punctelor negre si a cosurilor.

Prin urmare, am putea spune ca principala diferenta dintre cosuri si acnee este ca aceasta din urma este o boala, iar cosurile unul dintre simptomele acesteia. In plus, in functie de severitate, exista si alte manifestari:

  • Pori infundati inchisi sau deschisi (cunoscuti sub numele de puncte negre).
  • Papule sau mici umflaturi sensibile rosiatice.
  • Cosuri: papule cu putin puroi la varf.
  • Noduli sub piele care pot fi mari si durerosi.

Acneea apare de obicei pe fata, frunte, piept, umeri si partea superioara a spatelui. Este cel mai frecvent in adolescenta, dar poate afecta oameni de toate varstele.

Originea sa se gaseste intr-o productie mare de sebum, foliculi de par infundati, bacterii sau inflamatii. Poate fi cauzata si de tulburari hormonale sau stres, printre alti factori.

Intrucat poate avea diverse cauze, cel mai bine este sa consultati mai intai un dermatolog pentru a-l determina si a putea  alege un tratament adecvat.

In acelasi mod, poate sugera schimbari in stilul de viata si unele ingrijiri de baza. In completare, poti incerca cateva masti de casa care par sa aiba un efect pozitiv.

Masca cu fulgi de ovaz si lapte pentru combaterea cosurilor si a acneei

Mastile realizate cu ingrediente naturale au facut parte din rutina de frumusete a multor femei din intreaga lume. Desi lipsesc dovezi stiintifice, datele anecdotice sugereaza ca acestea pot fi benefice impotriva simptomelor unor probleme dermatologice comune, cum ar fi cosurile si acneea.

Desigur, nu sunt un substitut pentru tratamentele recomandate de dermatologi. In plus, efectele sale nu sunt obtinute instantaneu. Este necesar sa le folositi in mod regulat pentru a obtine beneficii impotriva acestor tipuri de probleme. Facand acest lucru clar, detaliem beneficiile fulgii de ovaz si ale laptelui pentru piele.

Beneficiile fulgilor de ovaz

Fulgii de ovaz sunt una dintre cele mai complete cereale pe care ni le ofera natura. Ofera vitamine, minerale, fibre si alti compusi importanti.

Toate sunt utilizabile nu numai din punct de vedere nutritional, ci au si aplicare locala sau externa. Aceasta inseamna: pe piele.

Chiar si astazi, este folosit in produse comerciale pentru a imbunatati aspectul pielii. Si este ca, asa cum este detaliat intr-o recenzie publicata in Jurnalul Indian de Dermatologie, Venereologie si Leprologie, proprietatile sale antioxidante si antiinflamatorii sunt utile pentru:

  • Combate mancarimea.
  • Tratati dermatita atopica.
  • Combate infectiile virale.
  • Reduce eruptiile acneiforme.
  • Protejati pielea impotriva razelor ultraviolete.

Printre altele, textura fulgii de ovaz ajuta la indepartarea celulelor moarte si a impuritatilor de pe piele. Prin urmare, folosit extern, poate ajuta la reducerea cosurilor sau a acneei.

Beneficiile laptelui impotriva cosurilor si acneei

Acidul lactic si grasimile naturale din lapte au fost folosite din timpuri imemoriale pentru a trata problemele pielii. Astfel, a fost folosit pentru tratamentul arsurilor si acneei.

La fel ca fulgii de ovaz, laptele face parte din multe dintre produsele de frumusete de pe piata astazi. Nutrientii sai sunt folositi pentru ingrijirea diferitelor tipuri de piele.

  • Contine vitamina A, un ingredient esential pentru hranirea si repararea tesuturilor pielii.
  • La randul sau, dupa cum arata un studiu recent publicat in Jurnalul International de Dermatologie , acidul lactic actioneaza ca un hidratant , facandu-l ideal pentru hidratarea pielii si restabilirea moliciunii acesteia, in special in cazul pielii sensibile.
  • Combinat cu alte substante, functioneaza ca un intensificator al actiunii exfoliante. Acest lucru faciliteaza eliminarea celulelor moarte si a altor reziduuri, care, atunci cand se acumuleaza pe piele, provoaca acnee.

Cum se prepara si se aplica masca cu fulgi de ovaz si lapte

Combina aceste doua ingrediente cu proprietati de curatare si hranire pentru piele, care vor functiona pentru acnee si pielea uscata.

Ingrediente

  • ½ cana de lapte (125 mililitri).
  • 2 linguri de fulgi de ovaz in fulgi fini sau macinati (20 grame).

Pregatire si aplicare

  • Incepeti prin a amesteca ovazul cu laptele pana obtineti o pasta mai mult sau mai putin groasa.
  • Apoi spalati-va fata cu sapun obisnuit si multa apa.
  • Aplicati masca, evitand sa va apropiati prea mult de ochi.
  • Odata intins pe toata pielea, lasati-l sa actioneze cel putin cateva minute.
  • Scoateti cu apa rece.

Ce sa mai stii despre masti si tratament pentru cosuri si acnee

Exista o mare varietate de produse disponibile pentru ameliorarea acneei si a cosurilor, dintre care unele pot fi achizitionate fara prescriptie medicala.

Dar daca aveti indoieli sau acneea nu se imbunatateste (sau se agraveaza) dupa ce le-ati folosit o perioada, cel mai bine este sa consultati un dermatolog. Tratamentul indicat poate varia in functie de multi factori care vor ajuta la evaluare.

Inainte de a aplica orice masca de casa, este necesar sa va asigurati ca pielea fetei este curata. Aplicarea apei calde cu un prosop poate ajuta la deschiderea porilor.

In timpul aplicarii , nu zgariati pielea si nu o clatiti cu apa foarte fierbinte. Ulterior, produsele hidratante de preferinta si adecvate tipului de piele pot fi folosite in mod normal.

In sfarsit, este interesant de luat in considerare cateva aspecte care pot ajuta la prevenirea sau controlul acneei usoare:

  • Curatati zona afectata cu generozitate o data sau de doua ori pe zi. De asemenea, dupa transpiratie sau activitate intensa.
  • Evita cele mai agresive si iritante produse precum cosmeticele uleioase sau grase, produsele de styling sau corectoarele de acnee.
  • La unii oameni, problema este agravata de soare, iar unele medicamente pot creste riscul de arsuri solare. In aceste cazuri este necesar sa se protejeze pielea de soare. 
  • Preveniti frecarea si presiunea asupra pielii afectate prin monitorizarea utilizarii castilor, rucsacilor stransi, colierelor etc.
  • Evitati sa atingeti zonele din apropiere predispuse la acnee.

Incercati aceasta masca ca o completare a tratamentului adecvat

Problemele dermatologice precum cosurile si acneea ar trebui abordate de catre un dermatolog datorita complexitatii acestei probleme de piele.

Totusi, ca o completare a tratamentelor sugerate de profesionist, poti incerca cateva masti naturale precum cea facuta cu ovaz si lapte.