Salteaua joacă un rol extrem de important în calitatea somnului tău. Dacă te trezești obosit sau cu dureri de spate, există șanse mari ca salteaua să nu fie cea potrivită. Așa că, dacă ai în plan în viitorul apropiat să schimbi salteaua, ar fi bine să ții cont de informațiile de mai jos pentru a te asigura că o vei alege pe cea mai bună.

Cum obișnuiești să dormi?

Te-ai gândit vreodată că salteaua ar trebui aleasă în funcție de poziția de somn? Dacă dormi pe spate, trebuie să te orientezi către saltele ortopedice, cu duritate medie, care să asigure susținerea necesară întregului corp. Dacă dormi pe burtă, o opțiune bună este salteaua cu arcuri individuale, iar dacă obișnuiești să dormi pe o parte, ar fi bine să alegi o saltea cu memorie care se va mula pe forma corpului tău. Un detaliu atât de mic, precum poziția de somn, este de multe ori trecut cu vederea atunci când vine vorba de achiziția unei saltele. Și așa ajungi să dormi pe o saltea care nu se potrivește nevoilor tale și care nu îți asigură un somn odihnitor.

Dormi cu partenerul/a sau singur/a?

Dacă știi că există posibilitatea ca în viitorul apropiat să împarți patul cu un partener, ar fi bine să iei acest lucru în considerare când alegi salteaua, mai ales dacă ai un somn sensibil. Două saltele de o persoana pe un pat dublu sau matrimonial s-ar putea să nu fie cea mai bună opțiune pe care o ai dacă vrei să nu mai simți mișcările partenerului. Optează în schimb pentru o saltea potrivită dimensiunilor patului pe care îl ai, din spumă de memorie, pentru că acest material are capacitatea de a absorbi mișcările. Cu alte cuvinte, oricât de agitat ar fi somnul partenerului, tu te vei trezi odihnit. 

Suferi de alergii sau de alte afecțiuni medicale?

Un alt aspect pe care ar trebui să îl iei în considerare atunci când alegi o saltea este existența unor alergii sau a altor afecțiuni medicale care îți pot provoca insomnii, cum ar fi astmul. În astfel de situații, ar fi bine să te orientezi către o saltea hipoalergenică, care te protejează de acarieni și de alți microbi. Te vei putea bucura în sfârșit de un somn liniștit întreaga noapte, fără prea multe treziri nocturne. 

Achiziția unei saltele reprezintă de multe ori o investiție pe care o faci pentru o perioadă mai lungă de timp, tocmai din acest motiv trebuie să te asiguri că ai făcut cea mai bună alegere. Ascultă-ți corpul și cumpără o saltea potrivită pentru nevoile tale!