Urmand instructiunile medicului, mentinerea casei curate si bine ventilate si ducerea unui stil de viata sanatos ar fi benefic pentru persoanele alergice.

Suferiti de obicei de alergii? Daca ai incercat deja totul si inca nimic nu a functionat, poti sa-l intrebi pe medicul tau daca poti incerca aceste 4 trucuri de casa despre care iti vom spune mai jos.

O reactie alergica apare atunci cand sistemul imunitar reactioneaza exagerat la anumite substante. Desi acest sistem ajuta la protejarea si apararea organismului impotriva agentilor straini, uneori reactioneaza exagerat la anumite substante sau elemente care pot fi considerate normale.

Remediile naturale pe care le vom propune fac parte din medicina Ayurveda. Ele pot fi un bun acompaniament al tratamentului prescris de medic -daca profesionistul il autorizeaza-, dar nu scutesc pe cineva de a vizita medicul specialist sau de a-i urma sfaturile. Prin urmare, folositi-le intotdeauna cu intelepciune si in cadrul unui stil de viata sanatos si consistent.

Cele mai frecvente alergii

Exista mai multe tipuri de alergii, iar acestea au repercusiuni pe care medicul le trateaza individual. Din acest motiv, o vizita la medic este foarte recomandata: doar specialistul va va putea diagnostica si va va prescrie cel mai potrivit tratament.

Cu toate acestea, printre cele mai frecvente alergii se numara alimentele, insectele, sezoniere (la polen, de exemplu) sau cauzate de intoleranta la latex sau alte elemente.

Unele dintre simptomele acestor alergii pot fi atenuate folosind unul dintre remediile casnice prezentate mai jos. In orice caz, retineti ca utilizarea sa nu are in toate cazurile sustinere stiintifica.

Alergiile sunt cauzate de un raspuns al sistemului imunitar la contactul cu substante straine pe care le identifica ca fiind periculoase, chiar daca nu sunt.

1. Eucalipt

Eucaliptul este renumit pentru efectul sau expectorant. De-a lungul Americii, precum si in alte regiuni ale lumii, este obisnuit ca oamenii sa-i fierbe si sa inhaleze frunzele pentru a-si calma alergiile si racelile.

De asemenea, se face un ulei concentrat care poate fi turnat pe piept si masat; acest lucru ar ajuta la curatarea cailor respiratorii conform diferitelor studii.

De fapt, se crede ca uleiul esential de eucalipt ar functiona ca un ajutor pentru tratamentul medical indicat pentru infectiile tractului respirator superior prin limitarea persistentei agentilor infectiosi. Cu toate acestea, este recomandat sa consultati un medic inainte de a utiliza uleiul de eucalipt deoarece acesta poate provoca alergii.

2. Otet de mere

Desi nu s-au gasit date stiintifice care sa sustina eficacitatea otetului de mere in ameliorarea alergiilor, exista cercetari care au dovedit anumite proprietati care ar contribui la acesta.

Un studiu pe animale a observat ca otetul de mere a crescut anticorpii, in timp ce proprietatile sale antiinflamatorii au facut efectele alergiei mai suportabile.

Amintiti-va, desi nu exista contraindicatii asociate cu utilizarea acestor remedii naturale. De asemenea, nu exista nicio dovada de nerefuzat a eficientei sale. Consultati-va cu medicul dumneavoastra despre siguranta utilizarii acestora.

3. Sucul de lamaie

Datorita continutului sau ridicat de vitamina C si antioxidanti, sucul de lamaie ar ajuta sistemul limfatic si ar depasi problemele respiratorii. Aportul zilnic al acestor citrice ar combate cresterea bacteriilor si ar stimula sistemul imunitar.

Ai putea folosi suc de lamaie si coaja ei, adauga putina apa si pulverizeaza-l acasa pentru a dezinfecta mediul. Uleiul sau esential ar ajuta la uciderea bacteriilor si la eliminarea declansatorilor de alergii care se afla in aer.

4. Ulei de busuioc

Medicina Ayurveda subliniaza ca uleiul esential de busuioc ar reduce raspunsul inflamator al alergenilor. De asemenea, ar ajuta organismul sa reactioneze in mod corespunzator la o amenintare, aducand sangele sa curga catre creier, inima si muschi.

Aderenta scazuta la tratament duce la esecul tratamentului si la o sanatate mai precara.

Daca vrei sa spui „nu mai la alergii”, cel mai bine este sa mergi la medic. Cu siguranta, va face diferite analize pentru a diagnostica la ce esti alergic si apoi iti va oferi tratamentul care se potriveste cel mai bine nevoilor tale.

Remediile naturiste mentionate aici (sau oricare altele) pot fi folosite ca adjuvanti dar nu inlocuiesc niciodata tratamentul indicat de specialist. In orice caz, se recomanda, de asemenea, sa se consulte cu medicul despre siguranta utilizarii acestuia.