S-ar putea să nu vă simțiți la fel de confortabil cu unele poziții sexuale ca odinioară, dar asta nu înseamnă că trebuie să renunțați la o activitate plăcută pentru dvs. – și să pierdeți sentimentul de apropiere de partener. Rețineți că nu este vorba doar de relații sexuale sau de a recrea momentele de la inceputul relatiei. Cheia unei vieți sexuale grozave este să afli ce funcționează pentru tine acum. Sexul pe măsură ce îmbătrânești poate necesita o anumită creativitate. Folosiți următoarele idei ca inspirație, dar nu vă fie teamă să veniți cu ale voastre.

Experimentati

Încercați poziții sexuale pe care le găsiți amândoi confortabile și plăcute, ținând cont de schimbări. Pentru bărbați, dacă disfuncția erectilă este o problemă, încercați să faceți sex cu femeia deasupra. Pentru femei, utilizarea lubrifierii poate ajuta. Va puteti inspira din filme porno amatori.

Extindeți ce înseamnă sexul

Imbratisandu-va reciproc, atingerea ușoară, sărutarea și masajul senzual sunt toate modalități de a împărtăși sentimentele pasionale. Încercați sexul oral sau masturbarea ca înlocuitori satisfăcători ai actului sexual.

Schimbați-vă rutina

Schimbările simple și creative vă pot îmbunătăți viața sexuală. Schimbați ora din zi când faceți sex cu o ora în care aveți mai multă energie. De exemplu, încercați să fiți intim dimineața, mai degrabă decât la sfârșitul unei zile lungi.

Preludiu

Deoarece e posibil sa fie nevoie de mai mult timp pentru dvs. sau partenerul dvs., luați mai mult timp pentru a pregăti scena pentru romantism, cum ar fi o cină romantică sau o seară de dans. Sau încercați să vă conectați mai întâi prin atingeri sau sărutări extinse.

Fii jucaus

A fi jucăuș cu partenerul tău este important pentru o viață sexuală bună la orice vârstă, dar poate fi deosebit de util pe măsură ce îmbătrânești. Tachinează-ți sau gâdilă-ți partenerul – orice ai nevoie pentru a te distra. Cu problemele cu care vă puteți confrunta fizic sau emoțional, jocul poate fi solutia perfecta care vă va ajuta pe amândoi să vă relaxați.

Repornirea unei dorințe sexuale blocate

Unii adulți renunță la a avea o viață sexuală din cauza provocărilor emoționale sau medicale. Dar marea majoritate acestor probleme nu trebuie să fie permanente. Puteți reporni o dorință sexuală blocată – și vă puteți imbunatati viața sexuală la orice varsta. Amintiți-vă că menținerea unei vieți sexuale în ultimii ani este o chestiune de sănătate bună. Încercați să vă gândiți la sex ca la ceva care vă poate menține în formă, atât fizic, cât și mental. Calea către satisfacția sexului pe măsură ce îmbătrânești nu este întotdeauna lină. Înțelegerea problemelor poate fi un prim pas eficient pentru a găsi soluții.

Obstacole emoționale

Stresul, anxietatea și depresia îți pot afecta interesul pentru sex și capacitatea ta de a te excita. Schimbările psihologice pot interfera chiar și cu capacitatea ta de a te conecta emoțional cu partenerul tău. Inspira-te si mai mult de pe divahair.ro pentru o viata intima implinita.

Imaginea corpului

Pe măsură ce observați mai multe riduri sau păr gri, sau deveniți conștienți de micile defecte fizice, este posibil să vă simțiți mai puțin atrăgători pentru partenerul dvs. Aceste sentimente pot face sexul mai puțin atrăgător și te poate determina să devii mai puțin interesat de sex.