A parasi o relatie nu este atat de usor pe cat pare. Exista o multime de emotii si amintiri asociate cu persoana, ceea ce poate determina oamenii sa ramana intr-o relatie nesanatoasa. In plus, le este frica de schimbarea care poate aparea in urma sfarsitului unei relatii. Indiferent care este natura unei relatii, cu totii vrem ca cineva sa ne iubeasca. Drept urmare, oamenii se asteapta ca totul sa fie bine intr-o zi si cred ca asa ar trebui sa fie o relatie.

Totusi, acesta nu este cazul. Ar trebui sa intelegeti ca, daca ceva nu va face fericit, ar trebui sa-l lasati sa plece. Si nu este nevoie de mult timp pentru ca o relatie nesanatoasa sa se deterioreze intr-una toxica.

Cauzele pentru care oamenii se lupta sa paraseasca o relatie

Cercetatorii au descoperit de ce oamenii raman in relatii proaste create pe matrimonialepublic si s-ar putea sa aiba ceva de -a face cu traumele lor din copilarie. Nu ar trebui sa te simti prins sau blocat intr-o relatie! Acesta este un efect in care oamenii tind sa ramana cu cineva, deoarece au investit deja atat de mult timp, bani si/sau energie in el, ceea ce dificil sa dea drumul, chiar daca nu este cea mai buna decizie.

Au fost intr-o familie nefericita

Uneori, familiile care nu functioneaza bine pot avea un impact psihologic de durata. Oamenii care au fost in astfel de medii familiale sunt atat de obisnuiti cu binele, incat se obisnuiesc si cu relatiile nesanatoase si simt ca aceasta situatie pare mai familiara si, astfel, este dificil sa se indeparteze.

Neputinta invatata

Lasarea unei relatii nesanatoase necesita incredere si stima de sine. Cu toate acestea, unii oameni nu au motivatia de a parasi o relatie nesanatoasa, deoarece cred ca nu exista nici o modalitate pentru ei sa scape de circumstantele lor. Ei pot crede ca nu vor gasi niciodata o solutie sau ca sunt cauza relatiei nesanatoase. Si acest lucru poate ingreuna situatia. Cauta mai multe informatii in acest sens si cu siguranta vei fi bine.

Lipsa de control

Oamenii care se afla intr-o relatie nesanatoasa incearca frecvent sa o incheie. Dar nu sunt complet decisi pana la urma. Asta se intampla deoarece unii oameni au o stima de sine scazuta si, din aceasta cauza, ei cred ca nu au control asupra relatiilor si situatiilor. Drept urmare, oamenii aleg sa ramana mai degraba decat sa plece.

Asteptarea zilelor mai fericite

Oamenii raman in relatii nesanatoase, deoarece cred ca au investit timp si energie semnificativa in aceasta relatie. Drept urmare, ei anticipeaza ca totul va fi bine intr-o zi. Este normal sa speram zile mai bune, dar uneori aceasta speranta poate fi prea prelungita si poate pierde obiectivul. In schimb, apelati la matrimoniale Buzau si cunoasteti oameni noi.

Prieteni obisnuiti si relatii de familie

Normele sociale pot necesita perfectionism in relatii, punand presiuni asupra ambilor parteneri. Individul poate crede ca el sau ea nu va fi acceptat social fara partener in relatiile cu prietenii apropiati sau chiar membrii familiei. Asta face greu sa se desparta.

Neincrederea

Unii oameni nu stiu ca sunt manipulati si cred ca modelele lor de comportament inacceptabile sunt pur si simplu erori. Drept urmare, ei se descurca cu ceea ce au. Ar putea fi, de asemenea, o relatie pentru prima data, ceea ce face ca renuntarea sa fie extrem de dificila.

Dureri emotionale anterioare

Unii oameni au mai avut si alte dezamagiri in dragoste si nu vor sa mai treaca prin acelasi lucru. Prin urmare, se complac intr-o situatie doar pentru a nu mai suferi. Insa, acest lucru este total gresit pentru ca suferinta dintr-o astfel de relatie este mult mai mare decat cea de dupa despartire. In plus, sanatatea lor fizica, mentala si emotionala se va deteriora din ce in ce mai mult.