Cu toții avem nevoie de prieteni care să ne fie alături atunci când este nevoie și care să ne înțeleagă fără să ne judece. Iar cărțile pot fi cei mai buni prieteni ai noștri pe viață, din toate motivele corecte. Cărțile bune ne îmbogățesc mintea și ne lărgesc perspectiva asupra vieții. Mai mult, nu te poți simți niciodată singur în compania cărților. Aici enumeram cateva motive principale pentru care cărțile sunt cele mai bune prietene ale noastre pe viață. Citiți mai departe!

Nu ne pun întrebări

Cartile nu pun întrebări. Mai degrabă oferă răspuns la întrebările care ne deranjează si care ne macina. Cartile aduc claritate in vietile noastre. In plus, cei mici pot creste frumos atunci cand citesc in mod regulat carti de pe https://buybooks.ro/cresterea-copilului.

Ne fac să ne uităm necazurile

Cartile sunt cel mai bun refugiu împotriva necazurilor vieții. Chiar dacă s-ar putea să te lupți cu ce este mai rău în viață, citirea unei cărți poate fi un salvator, deoarece te va abate de la necazurile tale.

Ne fac mai deștepți

Sunt cei mai buni profesori ai noștri. O persoană bine citită nu are doar răspunsuri la întrebările lumești, ci are și soluții la întrebările sufletului. În plus, ca supliment, obțineți un vocabular bun și o vastă arenă de cunoștințe.

Ele sunt mereu acolo pentru noi

Cartile sunt mereu acolo pentru noi, indiferent de situatie. Chiar și în miezul nopții, când toți ceilalți adorm, te poți bucura de compania cărților. Sunt un remediu perfect pentru singurătatea noastră. Intra pe elsa.ro si afla ce carti ar trebui sa iei cu tine in vacanta.

Ne fac o persoană mai bună

Citirea ficțiunii ne face să empatizăm cu ceilalți și, de asemenea, ne deschide viziunea asupra lumii. Citirea cărților bune ne face un om mai bun, și asta fără a predica prea mult.

Cartile nu judecă

„Cărțile grozave te ajută să înțelegi și te ajută să te simți înțeles”, a spus odată John Green.

Putem călători cu ele oriunde în lume

Stephen King a spus odată: „Cărțile sunt o magie unică portabilă”. Citirea unei cărți ne transportă de fiecare dată într-un loc diferit – sunt cel mai rapid mod pentru a călători instantaneu într-un loc nou.

Cărțile ne ajută să evadam

Indiferent dacă suntem blocați într-o petrecere plictisitoare sau am avut o zi proastă la serviciu, citirea unei cărți ne poate duce într-o aventură interesantă. Ce este mai bun decât să ai un însoțitor grozav în astfel de călătorii?

Ne schimbă perspectiva față de viață

Ele aduc atât de multe perspective și influențează modul în care vedem lumea, lărgindu-ne viziunea asupra lumii. Cărțile ne oferă ocazia să trăim multe vieți diferite și ne permit să empatizăm cu ceilalți. O carte buna ne transpune in alta lume.

Cărțile ne învață să ne acceptăm emoțiile și că este bine să ne simțim uneori trist

Cărțile sunt mai răbdătoare decât majoritatea oamenilor și ne înțeleg. Ne permit să ne simțim emoțiile și ne învață că e bine să ne simțim trist uneori; la urma urmei, suntem oameni. De asemenea, la fel ca cei mai buni prieteni ai noștri, cărțile bune ne înveselesc starea de spirit și ne liniștesc sufletul, uneori chiar să ne facă să râdem în hohote.