Pokerul nu este doar un joc de noroc, ci este si un joc al inteligentei, al anticipatiei si al stapanirii emotiilor. Tocmai din acest motiv el este atat de popular in intreaga lume si chiar si la noi in tara are multi simpatizanti.

Jocul de poker are mai multe variante, insa cea mai jucata versiune este Texas Hold’Em. Aceasta versiune este foarte populara indeosebi pe platformele online, acolo unde ai chiar si tutoriale gratis care te ajuta sa inveti si apoi sa stapanesti acest joc. Iti voi prezenta si eu in cadrul acestui articol cele mai importante informatii despre Poker Texas Hold’Em.

Ce este varianta Poker Hold’Em?

Hold’Em este una dintre cele mai vechi si mai populare versiuni de poker. In momentul actual este cea mai jucata varianta de poker atat la turneele oficiale, de catre jucatorii profesionisti, cat si in mediul online.

Daca si tu vrei sa incepi distractia online la acest tip de joc de poker sau la oricare altul, atunci iti recomand sa vezi  cum parcurgi procesul de inregistrare la PokerStars, cea mai cunoscuta platforma de poker din intreaga lume.

Versiunea de Poker Hold’Em este una destul de complexa si iti voi explica in continuare tot ce trebuie sa stii despre acest joc de poker.

Regulile jocului Poker Texas Hold’Em

Cand incepe o runda de poker, toti jucatorii primesc cate doua carti intoarse cu fata in jos. Cartile acestea pot fi vazute doar de jucatorii care le-au primit.

Dealerul va aseza pe masa de joc un total de 5 carti maxim. Prima data asaza 3 carti, apoi una si la final inca una.

Mana castigatoare se formeaza prin combinarea cartilor proprii (cele doua primite la inceputul jocului) si cartile aflate pe masa de joc, iar cea mai valoroasa mana castiga tot pot-ul pus in joc in runda respectiva.

Inainte de dezvaluirea cartilor de pe masa, jucatorii plaseaza mizele. Daca vrei sa participi la joc si sa vezi cartile de pe masa, trebuie sa platesti minim potul de la care s-a plecat in runda respectiva, desigur cu exceptia cazului in care un jucator merge all-in (adica mizeaza toata suma pe care o are in acel moment, care poate fi mai mare decat potul).

Blindurile

La pokerul online cu mai multi jucatori, fiecare va fi pe rand in postura de dealer. Exista un buton cu “D” care indica persoana care este dealer in acel moment. Exista doua pariuri fortate care sunt plasate pentru a incepe jocul – small blind si big blind.

Jucatorul care se afla in stanga dealerului va juca mereu minim suma small blind, iar jucatorul din stanga Small Blind va juca mereu Big Blind, adica un alt pariu obligatoriu de valoare mai mare.

La jocurile de tip Pot Limit si No Limit, denumirea acestora este data in functie de marimea blindurilor – de exemplu, la Hold’Em $1/$2, small blind-ul este de 1 dolar si big blind-ul este de 2 dolari.

La unele tipuri de Hold’Em exista si un pariu Ante, adica un alt pariu obligatoriu mai mic decat blindurile. Acest Ante este pariat obligatoriu de toti jucatorii de la masa inainte de inceputul mainii si contribuie la pot.

Optiuni de pariere

La Hold’Em online exista mai multe optiuni de pariere: Fold, Check, Pariaza, Call sau Raise. Iata ce inseamna fiecare in parte:

 • Fold – nu joci in runda respectiva
 • Check – daca ai jucat big blind-ul sau daca ai mizat poti sa sari peste randul tau, apasand pe butonul Check, adica vei vedea cartile de pe masa fara sa mai plusezi la miza
 • Pariaza – contribui cu miza actuala la pot, adica platesti pentru a juca in runda respectiva
 • Call – daca un jucator ridica miza folosind Raise, poti da Call si vei juca si tu mai mult, adica il vei plati pentru a juca
 • Raise – daca ai carti bune poti apasa pe Raise pentru a mari miza oricat doresti, putand merge pana la All-in, adica sa pariezi toata balanta

Cum poti sa plasezi mizele la Poker Hold’Em?

Exista mai multe momente de joc in care poti sa plasezi mizele:

 • Pre-flop – se pariaza inainte de a se afisa cartile de pe masa de joc, exact in momentul in care toti jucatorii au primit primele doua carti
 • Flop – pariurile pe flop se fac atunci cand s-au afisat primele 3 carti de pe masa de joc. In acest moment ar trebui sa iti faci deja o idee despre cat de buna este mana ta si daca merita sa mergi mai departe sau daca ar fi cazul sa te opresti
 • Turn-ul – cand flop-ul este terminat si s-au plasat mize sau s-a ridicat miza, se asaza a 4-a carte cu fata in sus pe masa, runda numita Turn. Acum este din nou momentul in care jucatorii isi confrunta mainile si pot mari miza
 • River – la acest moment deja avem toate cele 5 carti asezate de dealer pe masa de joc
 • Showdown – este momentul final al jocului in care se maresc mizele, iar jucatorii care raman in acest punct isi vor arata cartile si combinatiile realizate, urmand a se stabili castigatorul, pe baza valorii fiecarei maini

Ierarhia mainilor la jocul de Poker Texas Hold’Em

Acum iti voi prezenta care sunt mainile care platesc cel mai bine, in ordine descrescatoare a valorii. O mana de deasupra bate o mana de mai jos, in ordinea pe care ti-o prezint in continuare:

 • Chinta roiala – 10-J-Q-K-A de aceeasi culoare
 • Chinta de culoare – cinci carti de aceeasi culoare, consecutiv in ordine numerica
 • Careu – patru carti avand acelasi rang si o carte secundara/kicker
 • Full – trei carti de acelasi rang si alte doua carti care, de asemenea, sunt egale intre ele (ex Q-Q-Q A-A)
 • Culoare – cinci carti de aceeasi culoare
 • Chinta – o secventa numerica de cinci carti (5-6-7-8-9)
 • Trei de-un fel – trei carti avand acelasi rang, alaturi de alte doua carti de ranguri diferite
 • Doua perechi – doua carti avand acelasi rang, alte doua carti avand acelasi rang si o a cincea carte de rang diferit
 • O pereche – doua carti avand acelasi rang, alaturi de alte trei carti de ranguri diferite
 • Carte mare – Cartea de cea mai mare valoare de pe masa, cand nu poti lega nicio alta combinatie castigatoare dintre cele mentionate mai sus

In concluzie, inainte de a participa la Poker Texas Hold’Em, asigura-te ca ai inteles la perfectie modul de functionare a acestui joc. Urmareste pe internet tutoriale, ghiduri si sfaturi pentru a invata secretele pokerului si pentru a te perfectiona.