Relațiile nu sunt universale. Există multe calități și factori în spatele emoțiilor și acțiunilor care alcătuiesc relații sănătoase. Cu toate acestea, indiferent pe cine iubești, te-ai întâlnit sau istoria pe care o aveți împreună, relațiile sănătoase au anumite trăsături de bază. O relație sănătoasă este una în care te simți apreciat, ai încredere și esti respectat. Intreaba-te daca relatia ta are aceste calitati:

Comunicare:

Comunicarea cu partenerul tău intalnit pe MatrimonialePubli24.com sună ușor, dar înseamnă mai mult decât să vorbești despre ziua ta. Comunicarea reală duce la o conexiune emoțională pe care nu o poți obține în altă parte.

Onestitate:

Aceasta este o parte esențială a comunicării. Relațiile sănătoase implică doi oameni care sunt complet sinceri cu privire la modul în care se simt și la ceea ce gândesc – cu ei înșiși și unul cu celălalt.

Vulnerabilitate:

Când ești deschis și sincer într-o relație, vulnerabilitatea urmează în mod natural. Dacă nu ai încredere în partenerul tău să te sprijine, indiferent de ce se întâmplă, nu ești într-o relație sănătoasă.

Creştere:

Dacă nu sunteți în creștere, relatia nu este una potrivita. Când vă angajați la îmbunătățiri constante și fără sfârșit, vă veți duce romantismul la niveluri pe care nu le-ați crezut niciodată posibile. In cazul in care nu ai asa ceva in relatia ta, atunci poti cauta pe o platforma de matrimoniale gratuit un partener potrivit care sa te ajute sa evoluezi frumos pe toate planurile.

Intimitate:

Intimitatea e mai mult decât sex. Inseamnă imbratisari indelungi în pat duminica sau sa te tii de mână la plimbare. E apropiere emoțională și încredere. Și în cele din urmă este ceea ce separă romantismul de prietenie.

Toate relatiile de dragoste cu adevărat extraordinare împărtășesc un lucru: ele sunt rezultatul angajamentului total. Nu este întotdeauna ușor, dar merită mereu. Ar fi ideal dacă am fi toți capabili să recunoaștem semnele unei relații nesănătoase. Adevărul este că poate fi greu să renunți la o persoana pe care o iubesti. Ne concentrăm asupra bunului și refuzam să vedem ceea ce este adesea evident pentru oricine altcineva: Relația este nesănătoasă. Dacă vă întrebați: “Ce este o relație sănătoasă?,” Este posibil să fie timp să căutați aceste steaguri roșii:

• Critica: Există o diferență între onestitate și critică. Când partenerul dvs. este cinstit, vă veți simți respectați și apreciați, deoarece feedbackul lor este constructiv. Critica este adesea despre lucruri mici, cum ar fi hainele tale sau distracții preferate și te face să te simți frustrat.

• Controlul comportamentului: Dacă partenerul dvs. vă presează să vă schimbați aspectul, să renunțați la activități pe care le iubiți sau să nu mai vedeți prietenii sau familia, acestea sunt steaguri roșii pe care trebuie sa le iei in considerare. Împingându-vă pentru a împărtăși fiecare gând sau detaliu al zilei dvs. sau dorinta de a petrece întotdeauna timp cu dvs. sunt mai multe semne subtile de a controla comportamentul.

• Distanța: relațiile sănătoase sunt atât din punct de vedere emoțional, cât și fizic. Dacă dvs. sau partenerul dvs. nu mai sunteți interesat de intimitate sau unul dintre voi vă țineți înapoi gândurile și sentimentele, este timpul să reaprindeți pasiunea.

• Lipsa soluționării conflictelor: Uneori este mai bine să dezamorsați argumentele asupra lucrurilor minore. Dar dacă întotdeauna îngropați conflictul – sau argumentați constant fără a vă vedea nici o îmbunătățire – abilitățile dvs. de comunicare pot lipsi.

Anumite aspecte, cum ar fi abuzul fizic sau emoțional, sunt întotdeauna semne că trebuie să părăsiți imediat relația.