A trecut ceva vreme de cand am mai scris un Review si as fi putut scrie despre multe dintre unitatile de cazare sau de alimentatie in care am fost in ultima vreme, insa nu am simtit imboldul de a scrie. Poate pentru ca nu am fost impresionata, poate pentru ca nu mai simt imboldul de a scrie in general, toate acestea pana acum cand m-am decis sa scriu despre Cafe Vernescu.

De cand am aflat ca s-a deschis aceasta cafenea am vrut sa ajung acolo iar invitatia la “Ceaiul de la ora 7″ din partea HotCity si a Alinei Constantinescu a fost motivul perfect pentru a vizita aceasta cafenea.

Cum sa nu vrei sa bei o cafea in Casa Vernescu? Vorbim despre un monument istoric, de o emblema a Bucurestiului.

Construita in 1822 de boierul Lens, Casa Vernescu are o istorie in spate. A fost sediul Colegiului Militar, al Ministerului de Razboi sau al Statului Major al Armatei Rusesti. Stralucirea i-a fost data de Gheorghe Dimitrie Vernescu, care dupa achizitia din 1886 a transformat cladirea de pe Calea Victoriei in palatul pe care il admiram si acum, iar aceasta s-a intamplat cu ajutorul unuia dintre cei mai cunoscuti arhitecti din istoria Romaniei – Ion Mincu.

Tot ce trebuie sa faceti e sa mergeti si sa va comandati o cafea aromata Goppion sau un ceai exotic La Via del Te si sa savurati unul dintre biscuitii pregatiti de catre marele chef Joseph Hadad. Daca vreti puteti vorbi cu unul dintre angajati si veti fi plimbati intr-un tur al Casei Vernescu. Pe langa mesele de ruleta veti putea vedea picturile lui George Demetrescu Mirea si va puteti imagina ca sunteti prezenti la unul dintre balurile sau seratele anilor 1900.

Pentru ca inca ne aflam in criza economica si suntem tot mai atenti cu bugetele noastre, poate va intrebati care sunt preturile afisate in menu. Ei bine, am ramas mirata sa vad ca preturile pornesc de la 5 lei (o cafea) si se opresc la 20 lei (cocktails), transformand Cafe Vernescu intr-o cafenea mai ieftina si mult mai eleganta decat terasele de fita din Dorobanti sau Centrul Vechi.

Felicit ideea celor de la Casino Palace de a deschide aceasta cafenea si de a le oferi bucurestenilor posibilitatea de a vizita Casa Vernescu.

Le multumesc celor de la HotCity, Cafe Vernescu si partenerilor lor Wagner Arte, Diverta si Madame Lucie pentru ca ne-au invitat.