Daca ati urmarit vreodata un curs de Zumba , probabil ca ati observat asemanarea lui ciudata cu ringul de dans al unui club popular intr-o sambata seara.

Zumba este un antrenament cu miscari inspirate din diferite stiluri de dans latino-american, interpretate pe muzica. A devenit un antrenament popular si la moda in intreaga lume.

Dar este eficient in arderea caloriilor, tonifierea bratelor si sculptarea muschilor? Cititi mai departe pentru a descoperi beneficiile surprinzatoare ale Zumba.

Este un antrenament pe tot corpul

Conceput ca o combinatie de salsa si aerobic, nu exista o modalitate corecta sau gresita de a face Zumba. Atata timp cat va deplasati la ritmul muzicii, participati la exercitiu.

Si intrucat Zumba implica miscarea intregului corp – de la brate pana la umeri si picioare – veti obtine un antrenament pentru tot corpul.

Este captivant, deci veti dori sa faceti mai mult exercitiu!

Dupa cum va vor spune multi dintre sustinatorii sai, Zumba este extrem de captivanta. S-ar putea sa nu para un beneficiu pentru sanatate, dar luati in considerare implicatia: veti dori sa continuati sa faceti Zumba, asa ca, prin extensie, veti dori sa continuati sa faceti miscare. Zumba este atat de distractiva incat nu se simte ca antrenamente „normale”!

Amelioreaza stresul

Un beneficiu adesea nerecunoscut al Zumba – si un motiv partial al succesului sau international, cu 15 milioane de participanti saptamanali la Zumba in 180 de tari – este ca distrage atentia de la orice evenimente stresante cu care va confruntati in viata. Pur si simplu va pierdeti in ritmul hipnotic si uitati de probleme.

Este adaptabil pentru orice nivel de fitness

Deoarece intensitatea Zumba este scalabila – va deplasati pe cont propriu la ritmul muzicii – este un antrenament pe care toata lumea il poate face la propriul nivel de intensitate!

Este social

Deoarece Zumba este o activitate de grup, veti fi, in esenta, bineveniti intr-o situatie sociala de fiecare data cand intrati intr-o clasa.

Va puteti imbunatati calitatea vietii

Un program Zumba eficient ofera nu numai beneficii pentru sanatate, ci si beneficii sociale ale unui antrenament de grup. Oamenii se pot bucura de o calitate a vietii imbunatatita cu aceste avantaje combinate.

Tensiune arteriala imbunatatita

Un studiu implicand un grup de femei supraponderale a constatat ca, dupa un program de fitness Zumba de 12 saptamani, participantii au inregistrat o scadere a tensiunii arteriale si imbunatatiri semnificative ale greutatii corporale.

O alt studiu a constatat o scadere a tensiunii arteriale la participanti dupa un total de doar 17 cursuri de Zumba.

Veti construi rezistenta

Deoarece muzica redata in timpul unei clase de Zumba este relativ rapida, trecerea la ritm va poate ajuta sa va construiti rezistenta dupa doar cateva antrenamente.