În special dacă petreci mult timp în fața calculatorului, este important să îți protejezi ochii de razele emanate de ecranele digitale. Ochelarii de protecție pot fi de ajutor în acest caz, neutralizând lumina provenită din surse artificiale. Află mai multe detalii despre aceștia din articolul nostru și descoperă beneficiile pe care le oferă utilizatorilor. 

Care sunt beneficiile ochelarilor de protecție pentru calculator?

  • Principalul avantaj pe care îl oferă ochelarii de protecție este acela de a minimiza riscul declanșării cataractei, degenerației maculare sau a cancerului de piele. Aceste afecțiuni pot fi cauzate de expunerea îndelungată la raze UV fără protecție. 
  • Un alt avantaj pe care îl oferă este acela de sporire a acuității vizuale datorită efectului de reducere a reflexiei și a intensității luminii. 
  • Ochelarii de protecție ajută și la menținerea bioritmului natural al organismului în funcție de apusul soarelui, lucru ce este de folos într-un stil de viață echilibrat.
  • De asemenea, ochelarii de protecție ajută și la păstrarea unui ciclu de somn în standarde optime, deoarece melatonina va fi produsă în mod natural, fără efectele rezultate din expunerea la lumina albastră. 
  • Dacă job-ul tău depinde de petrecerea mai multor ore în fața calculatorului, cu ajutorul acestor ochelari vei putea fi mai productiv, iar puterea ta de concentrare va fi sporită.
  • Există o posibilitate ca ochelarii de protecție pentru calculator să ajute în corectarea astigmatismului în timp. Modelele cu lentile bifocale sau trifocale asigură o vizualizare optimă a obiectelor aflate la distanță, cât și a celor din apropiere. 
  • Ochelarii de protecție joacă un rol important și în sporirea contrastului perceput, reglând spectrul cromatic de pe ecran pentru o eficiență vizuală mai mare. 
  • Deși nu a fost dovedit științific, mulți producători de ochelari de protecție susțin faptul că aceștia ajută și împotriva suprasolicitării ochilor. Un factor care poate juca un rol important în acest caz este reprezentat de iluminarea corespunzătoare din încăpere. 

Așadar, chiar dacă decizi să îți protejezi astfel vederea de lumina artificială a ecranelor, asigură-te că iei pauze regulate de la folosirea calculatorului pentru a evita senzația de ochi uscați și obosiți. Indiferent de calitatea ochelarilor aleși, ei nu pot înlocui măsurile de prevenție de care ar trebui să ții cont pentru sănătatea ochilor tăi. 

Avantajele tehnice ale ochelarilor de protecție pentru calculator

Pe lângă beneficiile aduse în ceea ce privește sănătatea oculară, ochelarii de protecție pentru calculator prezintă totodată și funcții utile din punct de vedere tehnic. Majoritatea modelelor au lentile anti-zgâriere și protecție pentru o întreținere ușoară, ceea ce înseamnă că nu sunt deloc greu de întreținut și își vor păstra forma inițială o perioadă îndelungată de timp. 

Lentilele sunt de asemenea rezistente la diverse substanțe chimice sau vopsele, cât și la rupere datorită materialului moale din care sunt în general confecționate. Dacă îți faci griji în privința nuanței galbene a lentilelor, află că aceasta nu influențează deloc percepția asupra culorilor, ci doar intensitatea lor. 

Cu cât se înserează mai tare afară, cu atât vivacitatea scade din cauza numărului redus de fotoni care ajung în raza vizuală. Acest lucru poate reprezenta un avantaj atunci când lucrezi seara la calculator, în schimb. 

Sperăm ca informațiile pe care ți le-am oferit să îți fie de ajutor. Protejează-ți ochii din timp pentru a evita declanșarea anumitor afecțiuni neplăcute.  

Sursa foto: https://www.pexels.com