1. Inghetata de caise

Reteta asta o poti face acasa, e foarte utilizator de pregatit si nu ai nevoie de foarte multe ingrediente. Ce iti trebuie:

– 450 de grame de caise proaspete, coapte

– o jumatate de cana de apa

– o jumatate de cana de zahar

– o cana cu frisca (cumparata sau facuta in casa, nu conteaza)

– 1/4 lingurita cu esenta de vanilie

– cateva picaturi de suc de lamaie (stoarse dintr-o lamaie proaspata, nu suc din comert)

Cum se face cu ingrediente:

Scoti samburii caiselor si o tai pe fiecare in sase bucati. Daca ai cumparat caise mai mari, poti sa le tai in mai multe bucati. Iei feliile si le asezi intr-un vas, pe foc, dupa care adauga jumatate de cana de apa si o jumatate de cana de zahar. Le lasi pe foc pana obtii o compozitie asemanatoare cu un sos, dar fara sa dea in foc si amestecand din cand in cand cu o lingura. Opt minute ar trebui să fie suficient. Dupa asta iei vasul de pe foc, il acoperi si il pui deoparte, la racit.

Dupa ce compozitia sa racit, se toarna in blender. La sfarsit trebuie sa gusti si sa ai grija sa fie cat mai asemanatoare unui piure. Daca mai are bucati de fructe intregi, ai grija sa le separi cu o lingura sau sa treci compozitia printr-o sita. Oricum, dacă ai urmat instrucțiuni, nu ar trebui să apară și probleme.

Pasul urmator e si mai usor. Trebuie sa pui din nou compozitia in blender si de data asta vei adauga si frisca, vanilia si sucul de lamaie. Apoi torni totul intr-un vas si il uiti in fridiger cateva ore, pana cand incepe sa semene cu inghetata.

2. Smoothie de caise

Nu e deloc greu sa faci un smoothie de caise acasa. Nu ai nevoie decât de cateva ingrediente.

Ce iti trebuie:

– o cana plina cu caise feliate (nu trebuie sa fie proaspete, ci din compot; trebuie, insa, sa ai grija sa storci siropul din ele inainte, apoi sa le tai in feliute mai mici si sa le dai la frigider aproximativ 25 de minute )

– 6 cuburi de gheata

– o cana de iaurt (noi recomandam iaurt grecesc, are mai multe proteine)

– trei lingurite de zahar

Ce și cum faci cu ingrediente:

Nu trebuie sa faci mai nimic. Trebuie doar sa pui feliile de caise, cuburile de gheata, iaurtul si zaharul in blender si sa le lasi acolo pana se transforma intr-o compozitie spumoasa. 

3. Serbet de caiseCa si celelalte, si reteta asta e foarte usor de facut acasa.

Ce iti trebuie:

– o cana de zahar

– 2 cani de vin spumant (vinul spumant e, insa, optional, daca nu iti place poti renunta la el)

– putina coaja de lamaie (iei o lamaie si pur si simplu razuiesti putina coaja)

– un kilogram de caise decojite, fara samburi si taiate in felii

– un pic de sare

Ce și cum faci cu ingrediente:

Pui zaharul, vinul spumant, coaja de lamaie, caisele si sarea intr-o tigaie de marime medie. Le lasi pe foc pana cand se transforma intr-o compozitie asemanatoare cu un sos. Iei tigaia de pe foc si lasi compozitia la racit. Dupa ce se raceste, treci totul prin blender, pana cand se omogenizeaza si capata o consistenta cremoasa. Dupa ce ai trecut totul prin blender, iei amestecul si il trece printr-o sita. Lasi putin sa se raceasca si in frigider. Doua ore ar trebui sa fie suficient.

Pofta buna! 🙂