A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z # Toate Imagini Videoclipuri
side pages
123urban este o colecţie de termeni si expresii care deşi nu şi-au găsit locul in dicţionarele tradiţionale, umblă libere si nestingherite în limbajul colocvial. E de datoria noastră (şi a voastră) să continuăm de unde a lasat Academia.

Cuvântul zilei/email

Adaugă email
Urbanizează-mă

decreţel

 • 1. -personaj născut(copil nedorit) în România intre anii 1967 si aproximativ 1970-2(imediat dupa după decretul 770 dat de Ceauşescu în 1966 ,care interzicea avorturile)când numărul naşterilor s-a dublat
  -la fel sunt consideraţi şi cei născuţi în ultima parte a anilor '80 datorită înăspririi controalelor şi agoniei aberante a regimului
  termenul suportă o notă peiorativă datorita posibilei afectări psihice şi fizice a multor astfel de copii, din cauza vârstei,afecţiunilor mamei s-au încercărilor nereuşite de întrerupere de sarcină
  Exemple: "Despre dezastrul demografic si psihologic provocat de cele aproape doua milioane de "decretei" vorbesc mame, copii, medici si moase in documentarul "Nascuti la comanda".
  "Sint decretel. Parintii mei au spus ca m-am nascut din lipsa de planificare. Adica din dragoste. Decretel, nu incapeam in scoli, in facultati, incapeam doar in armata si in mina. Daca nu luam la facultate in perioada aia, mergeam la mina."
 • 2. corectare definitie "decreţel":
  - "1967 si aproximativ 1970-2" apogeul a fost in 1973-1974
  - "la fel sunt consideraţi şi cei născuţi în ultima parte a anilor '80" Deaja intrase pe piata neagra prin portul Constanta si din Vest: Timisoara, Arad.. prezervative si tot felul de medicamente contraceptive si declansatoare de avort.
  Exemple: Am fost umiliti in clasa de profesori si invatatori incepand din clasa 1 pana in clasa 12. Eram gasca de 10 copii din 36 care eram scosi in fata clasei si baturi cu aratatorul aproape zilnic.
  Am avut multe momente cand m-am simtit in plus, exploatat si al nimanui..
Adaugă pentru acest termen o definiţie o imagine un videoclip

Cuvinte care ne doare

pastilat gâtită 420 ex burtibus a fi linghişpir Special K desen kudos crâşming şogorie a rupe fâşu carboTV hush hush gherţan mufarină politically correct orbanism băsism icon

Top Culegători

gbs - 424 mowgli - 279 gimigimone - 168 puloverul - 147 stukas - 102 pax - 83 benone - 83 aristotel - 68 Big-Boof - 59 koogar - 54 toţi autorii »

Top Taguri

Tag cloud »