A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z # Toate Imagini Videoclipuri
side pages
123urban este o colecţie de termeni si expresii care deşi nu şi-au găsit locul in dicţionarele tradiţionale, umblă libere si nestingherite în limbajul colocvial. E de datoria noastră (şi a voastră) să continuăm de unde a lasat Academia.
Urbanizează-mă

FAQ - 123urban - Dicţionar Urban

 1. De ce?

  Ca sa începem cu o platitudine, lexicul este, nu-i aşa, un animal viu şi pe alocuri amuzant. Academia nu oferă o soluţie publică pentru nedumeririle şi curiozităţile noastre lingvistice, aşa că într-un moment de hei-rup ne-am asumat această responsabilitate (de autodefinire) civică.
 2. Cine sunt autorii dicţionarului?

  123urban este un hei-rup colectiv, este binevenit oricine simte că poate participa la demersul clarificator şi poate interveni cu o definiţie proprie - în sistem wiki [moderat].
 3. Cum pot adăuga un termen sau o definiţie?

  Pentru termeni noi, te invităm să foloseşti cu încredere butonul din meniul de sus al site-ului. Pentru adaugarea universului semantic al unui termen existent, accesaţi butonul de 'adaugă o nouă definiţie' din pagina respectivului cuvant.
 4. Nu vă e ruşine?

  Suntem chiar mândri. Ne asumăm cu responsabilitate, modestie şi tandreţe cotextul social contemporan. Chiar dacă o parte din cuvintele indexate definesc acţiuni, situaţii sau atribute mai oacheşe, nu trebuie să ne ascundem de ele.
 5. Cum v-a venit ideea?

  urbandictionary.com şi framework-ul dezvoltat în prealabil pentru site-ul cuscru - www.123dictionar.ro. Şi o înaltă conştiinţă lexico-civică.
 6. De ce nu apare imediat definiţia pe care am introdus-o?

  Definiţiile adăugate sunt moderate de un neostovit colectiv de editori, plini de bunăvoinţă, toleranţi însă vigilenţi la tentativele de spam.
 7. Cum adaug o imagine?

  Poţi adăuga o imagine relevantă explicaţiei unui termen accesând butonul Adaugă o imagine pentru acest termen din pagina termenului respectiv.
 8. Cum adică ne doare cuvintele?

  Poate era mai bine să zicem 'cuvinte care ne gadilă', e o listă selectată în mod profund subiectiv, de termeni inediţi (sprinţari, aerodinamici, oacheşi) sau sensuri neaşteptate ale unor cuvinte.
 9. Domnu Pruteanu ce zice? Academia?

  .
 10. Nu sunt de acord cu o definiţie.

  Cel mai bun lucru pentru corectarea situaţiei e să adaugi o definiţie alternativă, pe care o consideri cât mai apropiată sensului termenului respectiv. În curând vom adăuga şi un sistem de ranking, aşa că definiţiile vor putea fi apreciate / depreciate de către cititori.
 11. Vreau să ne împrietenim / am un site, îmi place de voi şi aş vrea să fim parteneri / vreau să cumpăr spaţiu publicitar la voi pe site / vreau să vă propun un proiect nou.

  123urban e momentan un proiect prepuber, aşa că nu ne grăbim să-l capitalizăm (cel puţin atât timp cât mai ramânem cu bani de bere după ce ne plătim banda serverului). Asta nu înseamnă că nu suntem nişte firi comunicative. Dacă simţiţi nevoia, ne puteţi scrie cu încredere la 112@123urban.ro
 12. Care-i treaba cu '123'?

  [1] din lipsa de inspiraţie - toate domeniile bune au fost luate [inclusiv dictionarurban.ro> şi dixit.ro]. [2] - e o aluzie nu neapărat foarte subtilă la lucrurile de bază, simple, alegându-ne un prefix sub care vom circumscrie mai multe proiecte de suflet. [3] - sunt primele cifre pe care le-am învăţat, primele locuri pe podium şi nu-n ultimul rând: 1, 2, 3 toata lumea striga hey!.